Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'dan ekonomi çıkışı: Türkiye düzelmeden...

Karabağ'dan ekonomi çıkışı: Türkiye düzelmeden...

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, katıldığı televizyon programında, Türkiye’nin ekonomisi ve ülke sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirenlere seslendi. Başkan Karabağ, “Ülke ekonomisiyle ve ülke sorunlarıyla ilgili 'sen ne konuşup duruyorsun, Bayraklı’yı konuş' diyenlere bunları söylüyorum; Türkiye’nin ekonomisi düzelmeden Bayraklı’nın bütçesi nasıl düzelecek'” dedi. Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ'dan

  • Ege Postası
  • 27.10.2015 - 09:09
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - Kanal 35’de yayınlanan bir televizyon programına katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, önemli açıklamalarda bulundu. 1 Kasım erken seçimi öncesinde ülke ekonomisinin durumu hakkında konuşan Başkan Karabağ,  Türkiye’nin ekonomik sorunlarının çözülebilmesi için yeniden üreten hale gelmesi gerektiğinin altını çizerken, bu konudan tüm siyasi partilerin uzlaşması gerektiğini ifade etti.  

"TÜRKİYE’DE BORÇLAR ALABİLDİĞİNE FAZLA"
Türkiye’de üretimin giderek düştüğüne dikkat çeken Karabağ, borçlanmanın ise çok fazla olduğunu söyledi. Karabağ, “Türkiye’nin ekonomisinin düzelmesi sadece koalisyon olması ya da olmamasıyla ilgili değil. Uzun yıllar 5 yıllık kalkınma planları ile yönetilmiş bir ülkeyiz. Atatürk döneminden1 938 yılına kadar sıfır borçla ve enflasyonla gitmiş bir ülkeyiz. Ondan sonra emperyalizmin kucağına düşmüş, çok borçlanmış ve giderek de bu dönemde üretimsizleşmiş bir Türkiye’yiz. Topyekun bir savaş gerekiyor bunlarla savaşmak için. Borçlar alabildiğine fazla, dış borçlar, iç borçlar” şeklinde konuştu.

KARABAĞ ÜRETİM VURGUSU YAPTI
Borçlanmanın önüne geçebilmenin tek yolunun üretim olduğunu vurgulayan Karabağ şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin yeniden üreten hale gelmesi gerekiyor. Üretimle ancak bunun altından kalkabiliriz. Siyasi partiler bu konuda uzlaşmalı. Başka çaresi yok ki. Doğru bir tane. Üretmeden sen borcunu nasıl ödeyeceksi? Kredi kartıyla evini geçindiren ailenin durumundayız biz. Kazancı bin lira, her ay iki bin lira harcıyorsun. Bu nereye kadar gidece? Türkiye’de böyle şuanda. Mal üretmeden satmadan, kar etmeden bu işler olmaz. Türkiye’nin durumu bu. Sen şimdi Türkiye’nin genel ekonomik koşulları içerisinde belediye olarak sen niye bunları konuşuyorsun, iki de bir genel meseleleri konuşma diyebilirler bana iyi de bu bütçeden para alarak belediye işlerini götürüyoruz.”

"BİZ DAHA YEREL HİZMETLER YAPMALIYIZ"
“Türkiye’nin ekonomisi iyi olacak ki daha rahat, daha çok para gelecek belediyelere ve biz daha fazla hizmet edeceğiz. Daha çok iyi işler yapacağız” diyen Karabağ, “Biz belediye olarak yoksullukla uğraşmak zorunda kalmamalıyız. Ben burs veriyorum, dershane açıyorum. Sosyal hizmetler yardımlar yapıyor. Belediye bunları yapmamalı. Devletin genel politikasının işi bunlar. Okullara biz bakıyoruz bunları yapmamalıyız biz daha yerel hizmetler yapmalıyız. Ya bunları yapmak için bütçeden pay vermeleri gerekiyor ya da bunları genel bütçeden merkezi hükümetlerin karşılaması gerekiyor. Eğitim de eksiklik var. Sosyal hayatta, işsizlikte eksiklik var. Biz yerel güçler olarak insanları takviye etmek zorunda kalıyoruz” dedi.

"EKONOMİ DÜZELMEDEN BAYRAKLI’NIN BÜTÇESİ NASIL DÜZELECEK'"
Bayraklı’nın sıkıntılarının ülke ekonomisinden ayrı olmadığını ifade eden Başkan Karabağ, “Ülke ekonomisiyle, ülke sorunlarıyla ilgili sen ne konuşup duruyorsun, Bayraklı’yı konuş diyenlere bunları söylüyorum. Türkiye’nin ekonomisi düzelmeden Bayraklı’nın bütçesi nasıl düzelece? Ülkenin ekonomisi iyi olacak ki yatırımlar gelip burada yatırım yapabilsin. O zaman da Bayraklı Belediyesi’nin bütçesi iyi olsun. Her şey birbirine bağlı. Bayraklı’nın sıkıntıları ülke ekonomisinden ayrı değil. Belediyelerin bütçelerindeki önemli bir pay Büyükşehir’e gidiyor. Büyükşehir yasası Bütünşehir yasası değiştirilmeli böyle yasa olmaz. Belediyeler bu şekilde yürümez. Gelirle giderleri denk değil. Ne kadar kısarsan kıs, gelirleri yetersiz” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.