Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ’dan kilit parke taşından kentsel dönüşüme sert açıklamalar

Karabağ’dan kilit parke taşından kentsel dönüşüme sert açıklamalar

Radyo Romantik Türk’e konuk olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyede kilit parke yolsuzluğu iddialarından kentsel dönüşüme, cumhurbaşkanlığı seçiminden Madımak’a kadar çarpıcı açıklamalar yaptı. Konuşmasında, “Ne çektiğimi bir Allah bir ben bilirim” diyerek yaşadığı zorlukları dile getiren Başkan Karabağ, “En yakınından yalan, iftira, ihanet görüyorsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.07.2014 - 15:42
TOLGA TANER/EGEPOSTASI – Bayraklı’nın CHP’li Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  Radyo Romantik Türk’e konuk oldu, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Partili bir meclis üyesinin, kilit parkede yolsuzluk yapıldığı iddialarını değerlendiren Karabağ, “Onu kışkırtan, internette yalan haber yapan arkadaşlar var” dedi.
Madımak’ın Bayraklı’da da anıldığını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Karabağ, kentsel dönüşümde karar mekanizmasının, Bayraklı Belediyesi üzerinden işleyip işlemeyeceği yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

BÜYÜKŞEHİR PAYLAŞMAYI SEVMİYOR
“İşlemeyecek. Yani büyükşehir paylaşmayı sevmiyor. Bu, sistemden kaynaklanıyor. Büyükşehir yasasıyla, ülke yerel güçlerin güçlendirileceği bir tabloya gideceğine, aksine merkezi bir noktaya geçti. Büyükşehir yasasında bütün yetkiler genel anlamda büyükşehirde. Büyükşehirin üstünde vali var. Valinin üstünde içişleri bakanı, onun üstünde başbakan var. Dolayısıyla tek adamın yönettiği bir Türkiye haline geldik.”
İlçe emniyet müdürlüğünün, belediye binasını kullanmasından kaynaklanan sorunun çözümü için uğraştıklarını belirten Karabağ, polis teşkilatına yer sağladıklarını, ancak programa alınıp bina yapılması gerektiğini söyledi.



AK PARTİ’NİN MUHALEFETİ
Bazı mahallelere döşenen granitlerin, olması gerektiğinden 2 santimetre ince olduğu, ancak müteahhite 6 değil 8 santimlik granit parası ödendiği yönünde, AK Partili meclis üyesinin toplantıdaki tepkisini değerlendiren Başkan Karabağ, şunları söyledi:
“Onu kışkırtan, internette yalan haber yapan arkadaşlar var. Ben de meclis üyeliği yaptım. İyi niyetli, yapıcı bir meclis üyesiydim. Bir belediyede, bir arıza duyduğum zaman, önce başkana gelirdim. Yani önce duyumu aktarırsın. Başkan araştırır. Doğru bilgi vermediğine inanırsan, gidersin yaygara yaparsın. Doğru olmadığı ikinci gün meydana çıkıyor. Daha sonra o tür davranışların ve onu yazanların inanılırlığı kalmıyor. O taşı kaldıran arkadaş bize gelip sorsa, o ihalenin malzemesiz yapıldığını, malzemeyi bizim verdiğimizi, dolayısıyla müteahhite haksız ödeme yapılmadığını öğrenirdi. Malzeme elimizdeki taşlardan yapılmış. Belediye fazla malzemesini orada kullanmıştır. Bunu yazan arkadaş mutlu mu old? Ruh hastası bunları yazanlar. Yazmadan önce bu iddia doğru mudur diye gelip sorması lazım. Bunu yazmak ruh sağlığı bozuk, melankolik tiplerin işleri bunlar. Doğru yazan bir kesim de var. Bunları yapanlar bizden destek almayan arkadaşlar. Yalan haber yaparak bu iş olmaz. Basın kendini tüketiyor böyle yaparak. Kötü niyetli olmayacak. Önce adam olmak lazım. Midesinden değil kafasıyla ve vicdanıyla düşünecek.”

BİR ALLAH, BİR BEN...
Belediyenin meydan düzenlemesi olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Karabağ, “Belediye hizmet binasının yanında yaklaşık 3000 metrekarelik tören alanı düzenleniyor. Yarısını ödedik yarısını ödeyeceğiz. Meydan kazanmak kolay iş değil. Bayraklı gibi bir belediye kurumu bu kadar olumsuzluğu olumluya çeviriyorken, kamuoyuyla birlikte iyi bir seçim olmuş demektir. Benim ne çektiğimi bir Allah bir ben bilirim. Herkesin tahammül edebileceği, kaldırabileceği bir süreç değildi. Burada her şeyi görüyorsun. En yakınından yalan, iftira, ihanet görüyorsun. İnsanların ne kadar çürüdüğünü görüyorsun. Para kazanmak isteyenlerin, çıkarı peşinde koşanların, ruh sağlığı bozuk tiplerin olabileceğini gördük. Bunu fırsat bilip çok doğru bir iktidarmış gibi habire müfettiş gönderen bir yapı tepenizde. Anlatılır gibi değil çektiğimiz çile. Böyle bir dönemi geçirdik. Ne savcı ne hakim ne adalet kaldı. Bunu halk halledicek. Halkın bu işlere tahammül etmeyen kesimi halledecek. Dünyada hiçbir güç halk müdahalesinin önünde duramaz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Karabağ, “Erdoğan’ın kafasındakini herkes bilmiyorsa biz bu ülkeyi aydınlatamamışız demektir. Tek adam olmak istiyor. Buna oy vermeyi dinleyen kitleye şunu söylüyorum demokrasi herkese lazım benim partim her zaman iyidir diye düşünmekten vazgeçmelerini bekliyorum. Hitler de seçimle geldi ama dünyanın en kanlı dikdatörü oldu. Halklar her zaman dünyada doğru kararlar vermemiştir. Demokrasinin diğer kurumları bunun için lazım. İşte Sarkozy yargılanır. Clinton görevdeyken yargılandı. Amerika’da başkanlık var ama başkanlığın üstünde bir yargı var. Hani Türkiye’de hangi cumhurbaşkanı yargılanmış. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olacak da yargılayacaksın” diye konuştu.  
 
Bayraklı’ya yapılacak hastaneyle ilgili konuşan Karabağ gökdelen bölgesi için de “Gökdelen bölgesi sahilde yanlış. Avrupa’nın bütün gelişmiş şehirlerinde gökdelenler şehir dışına yapılır. Benim gönlüm razı değil ama Piriştina döneminde yapıldı. Zeminle ilgili bizim üniversiteyle ve Folkart grubuyla seminerimiz olacak” diye konuştu.

OYLARIMIZI ARTIRDIK
2011’ e göre son seçimde 18.000 fazla oy aldıklarını belirten Hasan Karabağ, “Halkımızın takdiri. Olay görmek, iyi tanımak, kimin ne istediğini bilmek, ona göre strateji belirlemektir. Benim söylemlerimle ilgili çok speküle edilmek istenen şeyler oldu. Alevileri sevdiklerini söylüyorlar. Nasıl seviyorlar. Aş mı verdiler, iş mi verdiler. Benim belediyemde çalışanların yarısı Alevi. Onlara pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğim" dedi.
Başkan Karabağ, İş Kur ile birlikte açtıkları meslek kurslarıyla 8500 kişiye iş kazandırdıklarını da belirtti.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.