Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da Nazım Hikmet ve Ahmet Arif anıldı

Karabağlar'da Nazım Hikmet ve Ahmet Arif anıldı

Karabağlar Belediyesi, Türk edebiyatının en önemli şairlerinden Nazım Hikmet ve Ahmet Arif'i şiir ve şarkılarla andı. Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen Kültür Müdürlüğünün organize ettiği “Ben Anadolu'da bir ceviz ağacıyım” etkinliğine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Selvitopu “Bugün onlara o acıyı çektirenler çok iyi anılmıyor.” Dedi

  • Ege Postası
  • 14.06.2014 - 10:46
İZMİR- Daha önce yapılması planlanan ancak şiddetli yağmur nedeniyle ertelenen etkinlikte, Cevdet Yüceer ve Dilek Özkan, Hikmet ve Arif'in şiirlerini okudu. Kısa film gösteriminde iki şairin hayatları anlatıldı.
 
Nazım Hikmet ve Ahmet Arif'in acıyı, dostluğu ve hasreti en iyi anlatan şairler olduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu her iki şairi de rahmetle, saygıyla andıklarını söyledi. Selvitopu yaptığı konuşmada, “
“Bugün onlara o acıyı çektirenler çok iyi anılmıyor. Ama Nazım Hikmet ve Ahmet Arif bu insanların yüreğinde hep yerlerini alacak  ve dünya döndükçe sevgiyle, saygıyla ve şiirleriyle yaşayacaklar' dedi. Nazım Hikmet'in vatan hasretini bu kadar güzel anlatmasının başka kimseye nasip olmadığının altını çizen Başkan Selvitopu Ahmet Arif'in de şiirlerinde duyguyu, acıyı ve sevgiyi çok iyi anlattığını belirtti.
Onların şiirleriyle yetiştik
Bu iki şairin yanı sıra Enver Gökçe'nin de şiirlerini çok beğendiğini belirten Başkan Selvitopu, Gökçe için de “Bu ülkede acıyı çeken, acıyı şiirle dile getiren ama bu ülkede hak etiği yeri bulamayan bir şairdir. Kendisini de rahmetle anıyorum. Biz hep bu şairlerin şiirlerini okuyarak yetiştik bu günlere geldik. Umuyorum ki bu ülkede yetişen sanatçılar, şairler acı çekmezler, hapishanelere konulmazlar. Onlar kendi özgürlükleriyle bizi geleceğe taşırlar.' diye konuştu.
 
Şiir ve konuşmaların ardından Asmin Müzik grubu konseriyle program sona erdi.
 
 
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.