Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da dönüşüm eziyeti: Ver evini, al elektriği

Karabağlar'da dönüşüm eziyeti: Ver evini, al elektriği

2012 yılındaki riskli alan kararından bu yana eziyet çeken ve dönüşüm mağduru olan vatandaşlar şimdi de elektrik şoku ile karşı karşıya kaldı. Karabağlar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dönüşüm projesine karşı isyan bayrağı açan binlerce Cennetçeşme ve Limontepe sakini hizmet tehdidi ile cezalandırıldıklarını savundu. Karabağlar'da dönüşüm eziyeti

  • Ege Postası
  • 30.03.2016 - 09:08
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar'da krize yol açan ve 4'üncü yıla girilmesine karşın çivi dahi çakılamayan kentsel dönüşüm bölgesinde vatandaşın çilesi bitmek bilmiyor.
  
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık bölgede yaşanan dönüşüm çıkmazında vatandaş bir başka mağduriyetle daha karşılaştı.

"YARGITAY'DAN FLAŞ KARAR: KARABAĞLAR'DA DÖNÜŞÜM İPTAL Mİ EDİLECEK'" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!
  



KENTSEL DÖNÜŞÜM YOKSA, HİZMET DE YOK!

Toplam 16 mahallede yaklaşık 80 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm krizinde geçtiğimiz haftalarda bakanlığın ısrarı üzerine soluğu bir kez daha yargıda alan halk, bu sefer de abonelik çıkmazı ile karşı karşıya kaldı. Elektrik idaresi tarafından kentsel dönüşümün iptali için dava açan hak sahiplerinin evlerine gönderilen son resmi yazıda, yeni satış sözleşmesi yapmaları gerektiği bildirildi. Aboneliği kendi üzerinde olmayan vatandaşlara usulsüz elektrik enerjisi tükettikleri iletilirken, gerekli işlemleri yerine getirmedikleri takdirde aboneliklerinin iptal edileceği ve evlerinin elektriğinin de kesileceği yönünde uyarıda bulunuldu. Gelişmelerin ardından kafası karışan vatandaşlar soluğu Gediz Elektrik'te alırken, burada bir başka şokla daha yüz yüze geldi.
 


"BİZİ TAPULU EVİMİZDE İŞGALCİ YERİNE KOYUYORLAR"
Yaşananlar nedeniyle yeni bir mağduriyet doğduğunu ve yöredeki vatandaşların adeta karalar bağladığına dikkat çeken Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit, "Yıllardır yaşadığımız eziyet ortadayken, tüm bu çile yetmezmiş gibi şimdi bir de bu sıkıntıyla karşı karşıyayız. Elektrik idaresine gidiyoruz, yeni abonelik için başvuru yapacağız. Bu sefer de önümüze kentsel dönüşüm şartı koyuyorlar. Kamuoyunda "Gecekonduya şartlı af" olarak bilinen ve kaçak yapılara elektrik, su, doğalgaz aboneliği affı getirecek olan ancak, halen daha çıkmayan yasayı işaret ediyorlar. Resmen bizi dönüşümle tehdit ediyorlar, hizmet vermiyorlar. Evimde kullandığım elektrik aboneliğimi hiç gerek yokken yenileyeceğim, 10 yıl içinde kentsel dönüşüme katılma taahhüdü vereceğim... Böyle şey mi olu? Geçtiğimiz yıl aynı şeyi yaptılar ve imza atmadık diye bizi işgalci yerine koydular. Ecrimisil cezaları keserek bizi yıldırmaya çalıştılar. Abonelik bahanesiyle zorla dönüşüm yapmaya çalışıyorlar. Zaten 20-30 yıldır bu hizmeti alıyoruz, zaten aboneyiz. Burada kirli oyunlar dönüyor. Madem burayı riskli alan ilan ettiniz, yıkacaksınız, biz evimize çivi dahi çakamazken o zaman neden yeni abonelik hakkı tanıyorsunu? Burada vatandaşı manipüle ediyorlar. Mağduriyet üstüne mağduriyet yaşıyoruz" dedi.
 


UYGULAMA TÜM İZMİR'DE GEÇERLİ Mİ'
Gediz Elektrik A.Ş. yetkilileri ise konuya dair yaptıkları açıklamada, söz konusu işlemlerin rutin uygulama olduğuna dikkat çekerek, "Aboneliği kendi üzerinde olmayan ve bu yolla alan herkese aynı bildirimi gönderdik. Sadece Karabağlar değil, tüm İzmir'deki abonelerimize benzer bir yazı gitti. Bu sadece Karabağlar'a özgü bir uygulama değildir" diyerek kısa süre önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca (EPDK) tarafından yapılan son düzenlemeye dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.