Dolar 34,2470
%0.3
Euro 37,5660
%-0.55
Altın 2.938,660
%0.78
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'ın şehir dönüşümü projesi açıklandı

Karabağlar'ın şehir dönüşümü projesi açıklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’dan sonra ikinci şehir dönüşümü projesini Karabağlar ilçesi Uzundere semtinde açıkladı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'le birlikte projeyi bölge halkına tanıtan Büyükşehir Belediye...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 16:24
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’dan sonra ikinci şehir dönüşümü projesini Karabağlar ilçesi Uzundere semtinde açıkladı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'le birlikte projeyi bölge halkına tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Buraya para kazanmak için değil, kenti yeniden kurmak, insanlarımızı mutlu etmek ve malınızı mülkünüzü korumak için geldik.” dedi. Yerinde dönüşümün uygulanacağı bölgede, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 18 kat artacağı bildirildi.

Geçen günlerde Bayraklı’daki dönüşüm projesini kamuoyuna açıklayan Büyükşehir Belediyesi, bu defa "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim" projesini uygulama bölgesi olan Uzundere’de halka tanıttı. İzmir-Aydın-Çeşme otoyolu yanında bulunan Uzundere’de 32 hektarlık alanda uygulanacak, 497 bina ve bin 172 bağımsız bölümü kapsayacak projeyle ilgili çalışmaların Uzundere halkının beğenisine sunulduğu tanıtım toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu yolları ve yeşil alanları, spor ve sosyal tesisleri, kültür merkezi, pazaryeri ve otoparkıyla insanların mutlu, huzurlu ve güvenli yaşayacağı bir şehir için çalıştıklarını belirtti. Başkan Kürüm de projeden çok etkilendiğini ifade ederek, “Ben Uzundere’yi böyle görmek istiyorum. Bundan üç yıl önce, içinde bulunduğumuz bu alanı bu şekliyle hayal edebilen yoktu. Bu proje, diğerlerini de tetikleyecek. Aziz Başkan’ın emrinde, ilçe belediye başkanı olarak her zaman sizlerle beraber olacağım. Uzundere’yi TOKİ’ye vermeyeceğiz. Uzundere, kendine yakışan bir projeyle gelişim sağlayacak. Evlerinizde güle güle oturun.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.