Dolar 34,2503
%0.03
Euro 37,5865
%-0.12
Altın 2.921,510
%0
Bist-100 9.110,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karadağ'a rüzgar santraline imza kampanyalı tepki

Karadağ'a rüzgar santraline imza kampanyalı tepki

İZMİR'in Çeşme İlçesi Karadağ Mevkisi'nde yapılmak istenen rüzgar santraline karşı imza kampanyası başlatıldı. Doğal zenginliklere ve turizme zarar vereceği ileri sürülen santrale çevrecisinden turizmcisine, inşaat mühendislerinden siyasetçiisine kadar pek çok kişiden tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2013 - 14:55
İZMİR-  Ulusoy Limanı'nın üst tepesindeki, doğu kesimi konut ve eğitim alanı imarlı Karadağ Mevkisi'ne, bir enerji üretim şirketi tarafından rüzgar santrali yapılması için çalışma başlatıldı. Santrale karşı çıkan, aynı zamanda inşaat yüksek mühendisi olan Çeşme Belediye Meclisi üyesi AK Partili Hüseyin Boyacı öncülüğünde Charlie Cafe'de basın toplantısı düzenlendi, başlattılan imza kampanyasına destek istendi. Toplantıda Boyacı'ya, İnşaat Mühendisi Hakan Kerman ile Karadağ sakinlerinden Çeşme Belediyesi'nin CHP'li eski meclis üyesi Coşkun Vural da eşlik etti.

Çeşme için yapılan hiçbir projeye karşı olmadıklarını belirterek konuşmasına başlayan Hüseyin Boyacı şunları söyledi:

"Planlanan yatırımların ilçe içindeki konumları konusunda Çeşmeli'lerin endişelerini paylaşıyoruz. Karadağ, rüzgar türbini üssü olamaz, olmamalı. Anadolu'nun batı ucundaki güzide ilçemiz her zaman güneşi, denizi, rüzgarı ve termali ile gözde olmuştur. Son 40 yılda alternatif turizm olanakları ile de geleceğini turizm üzerine kurgulamaktadır. Bu ilçede yaşayan veya Çeşme yaşamını paylaşan herkesin, Çeşme'yi var eden doğal zenginliklerini gözünün bebeği gibi sakınmak ve korumak, geleceğe taşımak sorumluluğu vardır."

'KARŞI ÇIKMAMAK ÇEŞME'YE İHANETTİR'

Çeşme Belediyesi'nin CHP'li eski üyesi Coskun Vural da, Çeşme'nin doğal görünüm ve zenginliklerini birlikte koruması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Zira geriye bakıp hayıflandığımız karşı çıkmadığımız bazı uygulamaların zararlarını artık bariz bir şekilde görüyoruz. 'Başka Çeşme Yok' dedikçe, birileri sanki inadına bu cennet beldeyi yok etmek için projeler üretiyor. Çeşme'de başka tepe mi kalmadı da, Sakız Adası ve deniz manzaralı Karadağ'a göz diktiler. Buna karşı çıkmak her Çeşme seveninin boynunun borcudur. Ses çıkarmamak ise Çeşme'ye ihanettir."

İnşaat mühendisi Hakan Kerman da, Karadağ'a yapılmak istenen rüzgar santralinin ilçeye zarar vereceğini savundu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.