Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgüven'le 10 dakika...

Özgüven'le 10 dakika...

İhaleye fesat karıştırmak suçundan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası kesinleştikten sonra İsveç’e giden Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven Hürriyet İzmir muhabiri Turan Gültekin’e konuştu.İsveç’te yaptıklarını anlattı, 4. Yargı Paketi’nin çıkmasını beklediğini söyledi ve hayat mücadelesini kaleme alacağını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 16.01.2013 - 13:15
 İZMİR - İhaleye fesat karıştırmak suçundan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası kesinleştikten sonra İsveç’e giden Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Hürriyet İzmir muhabiri Turan Gültekin’e konuştu. Santral telefonundan yaklaşık 10 dakikalık gerçekleşen görüşmede Özgüven havaların soğuk olduğundan ve sürekli kar yağdığından bahsetti. İptal edilmiş, yapılmamış bir ihaleden dolayı ceza aldıklarını, bunun dünyanın hiçbir yerinde görünmediğini dile getiren Özgüven, şöyle dedi: “Hiçbir şey yapmıyorum. Çünkü yapacak bir şeyim yok. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum açıkçası. Önümüzdeki birkaç günü bekledikten sonra karar vereceğim. Biraz kendime geleyim. Hoş bir olay değil. Suçsuz yere bir yığın insan ceza aldı. Yapılmamış ihaleden dolayı sorumlu tutuluyoruz. Bu, dünyada görülmemiş bir şey. Olmamış bir suçtan dolayı ceza yedik. Arkadaşlarım hapiste. Onları düşünmediğin bir dakikam bile yok. Haksız yere içerde tutuluyorlar. Bütün suçları ihale komisyonuna üye olmak. Bu ceza değil infaz, o da bize denk geldi.”

4. YARGI PAKETİNİ BEKLİYOR
Özgüven, Bakanlar Kurulu’ndan TBMM’ye gönderilen 4. Yargı Paketi’nin sonucunu beklediğini de ifade etti ve “Aslında umudum yok ama insanoğlu umut olmadan da yaşayamıyor. Ufak da olsa insanın içinde bir umut oluyor. Bekleyip göreceğiz. Çıksın bakalım şu yargı paketi, o zaman belli olacak ne yapacağımız” dedi. Kendisi ve arkadaşlarına haksızlık yapıldığına inandığını belirten Özgüven, “İşlenmemiş suçun cezası verildi. Bu böyle devam etmeyecek, böyle de bitmeyecek” diye konuştu.

HAYAT MÜCADELESİNİ KALEME ALACAK
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Anayasa Mahkemesi’ne itiraz yaptığını gerekirse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğinin altını çizen Özgüven, kendisini en çok hasretin ağır geldiğini ifade etti. 20 yıla yakın başkanlık yaptığını ve hiç izin kullanmadığını hatırlatan Özgüven, “ Bu süreci bir dinlence olarak kabul ediyorum. Bol bol kitap okuyorum. İnternet sayesinde Türkiye’deki ve Dikili’deki gelişmeleri takip ediyorum. Hayat mücadelemi kaleme alacağım, onun için hazırlık yapıyorum. Kafamı toparladıktan sonra mutlaka yazmam gerekir diye düşünüyorum. Ülkemi, İzmir’i, Dikili’yi, ailemi, dostlarımı, belediyeyi, çalışanlarımı çok özlüyorum. Kalbimde herkesten bir parça var. Canım sıkıldığında o parçaları düşünerek biraz rahatlıyorum. En çok hasret ağır geliyor. Uzakta kaldığım herkese selam ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.