Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş 'Konak’ta başka biçimde yaşamak'adlı projelerini duyurdu

Karataş 'Konak’ta başka biçimde yaşamak'adlı projelerini duyurdu

Konak Belediye Başkan aday adayı Kemal Karataş, ''Konak’ta başka biçimde yaşamak'' adı altında projelerini kamuoyuna açıkladı.

  • Ege Postası
  • 24.10.2013 - 12:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Konak Belediye Başkan aday adayı Kemal Karataş ''Konak’ta başka biçimde yaşamak'' adı altında projelerini kamuoyuna açıkladı. Şehir merkezlerinin önemli olduğunu ancak İzmir’in merkezinde Konak’ta perişanlık olduğunu söyleyen Karataş, daha iyi bir Konak için 20 ana proje açıkladı.
2009 yılında CHP’nin Konak Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ancak İlçe Seçim Kurulunca ‘istifasının gerektiği son tarih olan 1 aralık 2008 tarihinden sonra da il başkanlığı faaliyetlerini devam ettirdiği anlaşıldığından” adaylığı iptal edilen Kemal Karataş, Konak için bir kez daha yola çıktı.Karataş, projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ilk kez açıkladı.

20 ANA PROJE

Karataş belediye başkanı olması halinde, kent yenileme projesi, Yeşiledere projesi, belediye binasının Gültepe’ye taşınma projesi, Cumhuriyet parkı projesi, semt evleri projesi, kreş projesi, misafirhane projesi, İşportacılar Çarşısı projesi, Konak-Alsancak-Güzelyalı sakinleştirme projesi, istihdam projesi, gönüllüler projesi, herkes için spor projesi, gürültü ve görüntü kirliliği önleme projesi, her gün semt pazarları projesi, İzmir karnavalı projesi, İkiçeşmelik caddesi projesi, Agora Caddesi projesi, Nikah Töreni Biçimi projesi, ev-konut-mesken kiralama projesi ve Mimar Kemalettin Moda merkezi projesini hayata geçireceğini söyledi.



BAŞKA TÜRLÜ BİR YAŞAM!

100 yıllık planlamaların yapılması gerektiğini belirten Karataş, “ İzmir eskimiş yıpranmış deforme olmuş bir kent…Yenileme yasasıyla birlikte bir kenti yenilemenin şansı yakalandı. Projelerimin en başına kent yenilemeyi aldım. Konak merkez. Dünyanın her şehrinde merkezler önemlidir. Konak’ın öyle bir özelliği var ki kentin ortasında perişanlık var…Olumsuz tabloyu değiştirmek gerek. Onun için göreve talip oluyorum. Kentin 100 yıllık planlaması bizler ve gelecek nesiller için şarttır.Partim beni belediye başkan aday yapar seçimleri de kazanırsam kent yeni bir yaşam tarzına, kültürel değişmeye, sosyal değişmeye tabii tutulacaktır. Konak’ta başka türlü bir yaşam başlayacak” dedi.

YEŞİLDERE FECİDERE

Slayt gösterisiyle Konak’ta mahallelerdeki olumsuz tabloları gözler önüne seren Karataş, “ Pakistan’da Afganistan’da bile örnekleri olmayan görüntüler var.Tepecik’in hali ortada…Yeşildere oldu fecidere…Yeşildere küçük düzeltmelerle çok güzel bir hal alabilir. Kimsenin hakkını yemeden, vatandaşı başka yerlere göndermeden daha çağdaş daha modern yerlerde, parkı otoparkı da olan yerlerde yaşatabiliriz. İzmir’in ve Konak’ın buna ihtiyacı var kent yenilemeyi 5 yıl içinde tamamlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.