Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş ve Engin ilk kez 'Çatı'da bir araya geldi!

Karataş ve Engin ilk kez "Çatı"da bir araya geldi!

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş makamında CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i ağırladı. Ziyarette cumhurbaşkanlığı seçim süreci konuşuldu. CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak açıkladığı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, daha önce birbirlerine nezaket ziyareti dahi yapmayan Engin ve Karataş’ı ilk kez bir araya getirmiş oldu. Süreçte MHP olarak yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Karataş, “İlçeleri ziyaret edip çalışmalara katkı koyacağız. MHP çabuk organize olan bir partidir. Bütün özverimizle gayretimizle sürece katkı koyacağız"dedi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2014 - 18:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimi için siyasi parti turuna çıkan CHP İzmir İl Başkanı Ali  Engin, partisinin adaylık noktasında Ekmeleddin İhsanoğlu isminde uzlaştığı MHP’nin İl Başkanı Necat Karataş’ı ziyaret etti. Haziran 2012 yılında partilerinin il kongrelerinde başkan seçilen Engin ve Karataş ilk kez bir araya gelmiş oldu.  


ENGİN: AYNI AMAÇLA AYNI DEĞERLERİ SAVUNACAĞIZ
Ülke demokrasisi açısından  önemli bir seçim süreci yaşandığını ifade eden CHP İl Başkanı Engin, “  CHP ve MHP ülkeyi dar boğazdan çıkarmak için, parlamenter rejime sahip çıkmak için, huzuru sağlamak için, cumhuriyet değerlerini korumak için, örnek gösterilecek bir beraberlikle  tavır sergilediler. Sayın İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için iki parti de destek verecek. Bizler aynı amaçla aynı değerleri savunarak bir seçim kampanyası yaşayacağız. Önümüzdeki dönem bu seçimle birlikte ülkenin önüne yeni fırsatlar çıkacaktır. Bozulan sosyal ve ekonomik düzen yeniden inşa edilecektir”dedi.

KARATAŞ: İYİ BİR BİLİM ADAMI
MHP İl Başkanı Karataş ise, “Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmayan milli değerleri ortadan kaldırmak isteyen ülkeyi ayrıştıran, ötekileştiren, Güneydoğu’yu PKK’ya terk eden, rant peşinde koşan, rüşvete yolsuzluğa bulaşan birinden Cumhurbaşkanı olmayacağı kanaatini Genel Başkanımız ortaya koymuştur. Çatı aday derken ülkenin her kesimini kucaklayacak herkesin de benimseyeceği birinin aday olması gerekirdi. Bu çalışma neticesinde CHP ve MHP genel başkanları görüşmeler sonrası İhsanoğlu isminde uzlaştılar. İhsanoğlu ismi CHP tarafından MHP’ye teklif edildi. İyi bir bilim adamı. İyi bir diplomat. Türk dünyasını coğrafyayı iyi bilen, dünya devletlerini iyi bilen, ülkeyi iyi temsil edeceğine inandığımız İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için destek veren diğer partilerle birlikte çalışacağız. İhsanoğlu’nun seçilmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz”dedi.

İLÇE ZİYARETLERİ YAPACAĞIZ
Süreçte MHP olarak yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Karataş, “İlçeleri ziyaret edip çalışmalara katkı koyacağız. İhsanoğlu’nun İzmir’e gelişi öncesi İhsanoğlu’na destek veren partilerin il başkanlarıyla tekrar bir araya gelebiliriz. Adayı birlikte karşılayacağız. MHP çabuk organize olan bir partidir. Bütün özverimizle gayretimizle sürece katkı koyacağız”dedi.

ADAY İSTERSE MİTİNG YAPARIZ
Göreve başladıkları günden bu yana birbirlerine ziyaret yapmadıklarının basın mensupları tarafından hatırlatılması üzerine Karataş, “Altında bir şey aramayalım. Süreçte sık sık bir araya geleceğiz. Basın açıklamaları yapacağız.İhsanoğlu isterse  CHP ve MHP birlikte İzmir’de fevkalade bir miting düzenleyebilir” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.