Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karatay: Kültür Şöleni dostluklar oluşturdu

Karatay: Kültür Şöleni dostluklar oluşturdu

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında İzmir'de düzenlenen Kültür Şöleni'nin ileriye dönük dostluklar oluşturduğunu...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 18:16
İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında İzmir'de düzenlenen Kültür Şöleni'nin ileriye dönük dostluklar oluşturduğunu söyledi.

         82 yıllık fuar deneyimleri bulunduğunu hatırlatan Karatay, "Bu fuar alanı 1936 yılında fiili olarak yangın yerinden dönüştürüldü. Bugünkü dokusuna büründü, adına da Kültürpark denildi. Bizim 82 yıllık bir fuarcılık deneyimimiz var. Bu fuarda genelde ticaret alt yapısı sunulmadı. Kültürü, sanatı, eğlenceyi hepsini bir arada bulundurdu. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni kapsamında da kültürler arası alış verişler oldu. İleriye dönük dostluklar oluştu." dedi.

        Kültür Şöleni'ne yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Karatay, şöyle devam etti: "Baharda dağlarda yeşilliklerin içinde çeşit çeşit doğan çiçekler vardır. Ben de bu fuar alanındaki çocuklarımızı buna benzetiyorum. Türk halkı her zaman misafirperverdir. Ben bile burada birçok ülkeyle tanıştım. Buraya gelen öğrenciler sanki onların ülkesine gitmişsiniz gibi size davranıyorlar."

    KIRBAÇ HEDİYE EDİLDİ

    GİZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay'a Kazakistan standında kırbaç hediye edildi. Bu durumu esprili bir şekilde anlatan Karatay, "Bu hediyeyi eve gidince açın, evin reisi olduğunu hanımına göster dediler." ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.