Dolar 34,1101
%-0.15
Euro 38,2787
%0.3
Altın 2.899,450
%-0.71
Bist-100 9.674,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karateke: Tiyatro sahnelerine gerek yok

Karateke: Tiyatro sahnelerine gerek yok

Ak Parti İzmir Vekili Rıfat Sait'in İzmir'deki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 50 kişilik grup, yılbaşı gecesi İstanbul'un eğlence mekanlarında ağırlama kararı almasına tepkiler büyüyor.

  • Ege Postası
  • 30.10.2012 - 12:49
İZMİR -Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke, AK Partili Rıfat Sait’in ‘algıyı değiştirmek’ için İstanbul’a eğlence turu düzenleme kararını sert bir dille eleştirdi.
Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanından; İzmir'de ki 50 STK yöneticisine; İstanbul'a 'Meyhane turu' hazırlayan; AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait'e ve İstanbul'a sırf içki içmek için gidecek olan STK Yöneticilerine eleştiri geldi. İzmirliler; Meyhane-Bar ve alkol düşkünü m? İzmirlilerin özgürlük anlayışına hakaret ediyorsunuz, hepnizi şiddetle kınıyorum" dedi.

"SAYIN AKP'Lİ RIFAT SAİT, İZMİRLİLER SİZİ ÇOK İYİ TANIYOR, TİYATRO SAHNELERİNE GEREK YOK"

Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Ak Partili Vekil Sait’e “ İzmirliler; Meyhane-Bar ve alkol sevdalısı değil, Demokrasi ve Özgürlük sevdalısıdır. Bu planınız ile İzmirlileri Meyhane ve alkol düşkünü ilan ediyorsunuz, sizi siddetle kınıyorum" diyerek tepki gösterdi.
Yaptığı yazılı açıklamada; İzmirlilerin, kendilerine "Gavur İzmir" yakıştırması yaptığı "AKP'yi çok iyi tanıdığını" da hatırlatan DP İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke; 'meyhane turu' hazırlayan AKP İzmir vekili Rıfat Sait'e ve bu tura katılacak olan STK Yöneticilerine tepkilerini şöyle sürdürdü:
" Sayın İzmir vekili Rıfat Sait ve partisinin tüm yöneticileri, öncelikle 'Gavur İzmir' diye kin kusmaya çalıştıkları İzmirlilerden top yekün bir şekilde özür dilemelidirler.Bırakın; Meyhane-Bar yasaklarını da , daha dün 29 Ekim Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ne kadar baskıcı, yasakcı olduğunuzu sadece İzmirliler değil, Tüm Türkiye ve Dünya görüp, izledi.Siz değilmisiniz, Öğrencilerin-Gençliğin 19 Mayıs kutlamalarını yasaklayan'Siz Değil misiniz, Atatürk Büstüne, STK'ların çelenk koymasını yasaklayan'Buradan; kendilerine, Ata'nın büstüne çelenk koymayı bile yasaklayan AKP'nin, İstanbul Meyhane Turu Tiyatrosuna katılacak olan STK yöneticilerini de şimdiden kınıyor ve kendilerine önerilen AKP'nin bu teklifini şiddetle ret etmelerini bekliyoruz"
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.