Dolar 34,1697
%-0.11
Euro 37,8795
%0.28
Altın 2.922,770
%-0.23
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da tam 64 STK

Karşıyaka'da tam 64 STK

Karşıyaka Belediyesi ile 64 STK Cumartesi günü Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek Aşure etkinliğinde “barış ve hoşgörü” için güç birliği yapacak.

  • Ege Postası
  • 20.11.2013 - 16:32

EGE POSTASI - Karşıyaka Belediyesi ile 64 STK Cumartesi günü Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek Aşure etkinliğinde “barış ve hoşgörü” için güç birliği yapacak. Karşıyaka Sivil Toplum Birliği adı altında oluşturulan platform üyesi dernek ve federasyonların desteğiyle 23 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek “Aşure” etkinliği saat:12.00’de başlayacak. Semahlar ve deyişler eşliğinde hazırlanacak 15 bin kişilik aşureyi, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, tüm dernek ve federasyon başkanları ile birlikte karacak. Etkinliğe, Lokman, Mustafa Özenç, Cem Erdost ve Tolga Sağ’da ağıtlar ve deyişlerle katılacak.

KARŞIYAKA’YI HOŞGÖRÜNÜN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Karşıyaka’yı hoşgörünün başkenti yapmak istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, toplumun her kesimini buluşturan etkinliklerde ortaya çıkan fotoğrafın bu amaca hizmet ettiğini vurgulayarak, “Geçen yıl ki, aşure etkinliğimizde, 40’a yakın sivil toplum örgütüyle birlikteydik. Bu yıl, bu sayı 64’e ulaştı. Sadece bu değil, Hamsi Şölenimizle, Balkan Festivalimizle ve buna benzer pek çok etkinlikle, Anadolu’nun tüm renklerini Karşıyaka’da kucaklıyoruz. Amacımız, nerden gelirse gelsin, Karşıyaka’da yaşayan herkesi, kendisini bu kente ait hissettirmektir. 23 Kasım’da da, sadece Karşıyaka’da değil, tüm İzmir’de yaşayan Alevi vatandaşlarımızın matemlerine ortak olacağız. Dileğimiz, insanoğlunun bir daha zulümlerle sınanmamasıdır. Alevi suni ayrımı yok burada…Muharrem ayının güzelliğini, barışı kardeşliği Cumartesi günkü etkinlikle bir kez daha göstermiş olacak.Haykıracağız Karşıyaka’da ‘kardeşliği dostluğu özledik’ diye… Gençleri Gezi olaylarında ön planda gördüğümüzde nasıl umut dolduysak bu aşure etkinliğindeki birliktelikte beni umutlandırdı.

ETKİNLİĞE DESTEK VEREN VE KATILACAK STK’LAR

Aksev Vakfı, Tokat Alibağ Köyü Derneği, Amasyalılar Derneği, Tokat Artova Yenice Köyü Derneği, Sivas Avcıpınar Derneği, Çorum Boyacı Köyü Derneği, Buca Sivas Yiğidolar Derneği, Çorum Cevizli Köyü Derneği, Konya Çamlıbel Derneği, Çamlık Sivas Yiğidolar Derneği,Çorum Çobandivan Derneği,Ege Bölgesi Çorumlular Derneği Federasyonu,Çorum Dağsaray Derneği,Sivas Divriği Derneği,Ege Böl. Sivas Dernekleri Federasyonu,Ege Çorumlular Derneği,Erenler Derneği,Eskişehir Derneği,Çorum Eşençay Derneği,Gediz Hacıköy Derneği,Gediz Sivas Yiğidolar Derneği,Göçenler Derneği,Tokat Güzelbeyli Tokat Zile Derneği,Sivas Hamal Derneği,Çorum İbek Köyü Derneği,Sivas İmranlı Derneği,Sivas İslim Derneği,İzbingöl Derneği,İzmir Sivaslılar Derneği,İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu,Sivas Kaman Derneği,Karabağlar Tokatlılar Derneği,Karhot Derneği,Karlıova Derneği,Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu,Kars Sarıkamış,Çorum Kuşsaray Derneği, Malatyalılar Derneği,Maraşlılar Derneği,Narlıdere Derneği,Öz Sivaslılar Derneği,Pir Sultan Karşıyaka Derneği,Sivas Güneykaya,Sivas Yiğidolar Derneği,Çorum Sorkoğlan Derneği,Sivas Şarkışlalılar Derneği,Çorum Şehler Derneği,Tahtacılar Derneği,TEMAD Emekli Astsubaylar Derneği İzmir Şubesi,Tokat Artova Dağlacık Köy,Tokat Karkınç Derneği ,Tokat Niksar Derneği,Tokat Niksar Özalan Derneği,Tokat Zile Karabalçık Köyü,Tokatlılar Derneği,Torbalı Sivaslılar DerneğiUzundere Sivas Yiğidolar Derneği,Çorum Üçköy Derneği,Çorum Y. Körüncek Derneği,Yeşilyurt Derneği,Sivas Yusufoğlan Derneği,Zihinsel Engelliler Derneği,Sivas Dereköy Derneği ve Sivas Kalkın Köyü Derneği 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.