Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'ya talip istikameti Ankara!

Karşıyaka'ya talip istikameti Ankara!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanlığı'na talip olduğunu söyledi.Engin, bayramdan sonra sonra bu talebini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ileteceğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 15.10.2013 - 15:39
İZMİR -CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,  Karşıyaka Belediye Başkan adayı olmak istediğini, bayramdan sonra sonra bu talebini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ileteceğini belirtti. Engin, Genel Merkez'in genelgesine göre 2 Eylül'de istifa etmesi gerektiğini, “Parti o genelgede ‘özel durum ve istisna’ da dedi. Bu özel durum bir sendika başkanına, rektöre uygulanıyorsa il başkanına da uygulanmalı” sözleriyle açıkladı.

ÖRGÜT SIKINTIYA GİRER


Partiye 25 yıl emek verdiğini, siyaseti gelir kapısı olarak görmediğini ifade eden Engin, “Bir partinin il başkanı rahatlıkla bir ilçeyi yönetebilir, iyi hizmetler yapabilir. Partinin bunu göstermesi lazım. ‘Kendi yetiştirdiğimiz bir il başkanı bir ilçede başarılı’ dedirtmek lazım. Bunu yapamazsak örgüt sıkıntıya girer ve örgütün kendine güveni azalır. Bir il başkanı, ‘Ben 25 yıl partime hizmet ettim şimdi vatandaşa hizmet etmek istiyorum’ diyorsa ama parti bunu kabul etmiyorsa örgütün hiçe sayıldığı anlamına gelir orada sorunlar olur” dedi.

“ÖRGÜT BENİ GÖREVE DAVET EDİYOR”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Genel Merkez'in kendisine Karşıyaka dışında başka bir ilçeden aday göstermeyi önermesi halinde kesinlikle kabul etmeyeceğini söyledi. Engin, Karşıyaka örgütünün kendisini göreve davet ettiğini öne sürerek, “Benim belediye başkanı olmamı isteyen arkadaşlar bin kişilik bir toplantı düzenlemişler. Toplantıya ilçenin her bölgesinden gelmişler ki bunlar önemli insanlar. Sonradan CHP'li olmuş değiller hayatlarını CHP'ye vermişler. İnsanlar beni göreve davet ediyorlar. Bu toplantıyı ben düzenlemedim. Benim belediye başkanı olmamı isteyenler düzenledi. Ben düzenleseydim bin değil 10 bin kişiyle düzenlerdim. Böyle bir gücüm de var. Önseçim yapılırsa örgütten yüzde 60'la çıkarım. Bir il başkanı örgütün güvenini alamıyorsa en az yüzde 60 oy alamazsa bu işi yapmasın. Örgüt güvenmiyorsa zaten aday gösterilmesin” dedi.

“KARŞIYAKA'DAN BAŞKA İLÇEYİ KABUL ETMEM”


Engin Genel Merkez'in kendisine Karşıyaka dışında başka bir ilçeden başkan adaylığı önermesi halinde kabul etmeyeceğini vurgulayarak, “Ben Karşıyaka'da yaşıyorum başka ilçeden aday olmak istemem. Parti yönetimi bana ‘partinin başında kal’ derse ben bunu da bir emir olarak görürüm. Ama ben İl Başkanlığı'ndan ayrılıp Karşıyaka'ya Belediye Başkan adayı olmak istediğimi Genel Başkanı'ma söyleyeceğim” dedi.

“KOCAOĞLU YENİDEN ADAY OLMALI, AKP'YE MEYDAN OKUNMALI”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yarım kalan projeleri tamamlaması, Büyükşehir Davası'na karşı AK Prati'ye meydan okumak adına yeniden aday gösterilmesi gerektiğini açıkladı, Engin, şöyle konuştu:

“Diğer arkadaşlarımız da saygıdeğer başarılılar bu görevi yapabilirler ama ben hem AKP'ye meydan okumak hem de partinin başına bir İSKİ skandalı çıkarmadığı için projelerin devamı adına Kocaoğlu'nun yeniden aday göterilmesini CHP'nin ve İzmir'in faydasına bulurum. Büyükşehir Davası'nda gram yolsuzluk çıkmadı, AKP'ye meydan okumak için ödüllendirmemiz lazım. Yüzülebilir Körfez, kıyı tasarımı, Fuar projesi, opera binası metro ve tramvay projeleri bunların tamamlanabilmesi için bir beş yıl daha Aziz Bey'in görev yapması lazım. yoksa bu davaların haklı olduğunu kabul etmiş oluruz ve AKP'nin yarattığı ‘İzmir'e birşey yapılmıyor’ algısını desteklemiş oluruz. Bizim, ‘İzmir dürüst namuslu yönetildi aynı adayı yeniden oyluyoruz’ dememiz lazım.”(Elif Demirci-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.