Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka zabıtasından işgale taviz yok

Karşıyaka zabıtasından işgale taviz yok

Karşıyaka Belediye Zabıtası Çarşı’da işgale geçit vermiyor. Zabıta ekipleri İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği operasyonla, tüm uyarılara rağmen sokağa taşan tezgahlarında satış yapmakta ısrar eden esnafın mallarına el koydu. Encümen kararıyla işgali kaldırmadıkları gerekçesiyle 3 manav ve bir balık satış yerinde gerçekleştirilen operasyon sırasında zaman zaman arbede yaşandı.

  • Ege Postası
  • 06.02.2013 - 10:29

İZMİR Her gün yaklaşık 150 bin kişinin geçtiği Karşıyaka Çarşısı’nda işgale karşı olağanüstü bir çaba harcayan Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler ve daha önceki uygulamaları sırasında belirledikleri kaldırımları işgal eden esnafa, sözlü ve yazılı uyarılarda bulundu. Yapılan uyarılara rağmen dışarı taşan tezgahlarını toplamayan dükkan sahiplerine bu kez Encümen kararıyla giden Zabıta ekipleri 3 manav ve bir balıkçı dükkanında dışarıya taşan tezgahlardaki mallara el koydu.
1725 ve 1690 sokaktaki işyerlerine emniyet güçleriyle müdahalede bulunan zabıtaya önce direnen iş yeri sahipleri daha sora ise görevlilere saldırdı. Arbede sırasında zabıtaya bıçakla saldıran bir esnaf gözaltına alındı. Çıkan arbedede bazı zabıta görevlileri de darp edildi.
Karşıyaka Çarşısı’nda düzeni bozmaya çalışanlara izin verilmeyeceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “ Esnafımızın kazanmasını biz de istiyoruz. Ancak, bunun bir düzen içinde yapılması gerekiyor. Düzeni sağlamanın da belirli kuralları var. Herkes bu kurallara uymak zorundadır. Uyulduğu takdir de, Karşıyaka’ya yakışır bir çarşımız olacak. Bundan, vatandaşlarımız da esnafımız da karlı çıkacaktır. Karşıyaka Çarşısı’nı turistlerin akın ettiği bir yer haline getirdiğimizde kazanan esnafımız olacaktır. Bunun için, hiçbir şekilde taviz vermeden mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.