Dolar 34,2707
%0.08
Euro 37,6033
%-0.09
Altın 2.883,600
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Doğu Türkistan’da Müslüman kadınların başörtülerine yönelik tacizleri sonucu Çin polisince öldürülen 19 Doğu Türkistanlı için Amasya’da gıyabı cenaze namazı kılındı.Cuma namazı sonrasında Sultan Beyazıt Camii’nde Ülkü Ocakları...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 16:59
Doğu Türkistan’da Müslüman kadınların başörtülerine yönelik tacizleri sonucu Çin polisince öldürülen 19 Doğu Türkistanlı için Amasya’da gıyabı cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı sonrasında Sultan Beyazıt Camii’nde Ülkü Ocakları Amasya Şubesi üyeleri ve vatandaşlar tarafından, Çin polisi ve Çinli milislerin saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için dua edildi. Çok sayıda kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazı sonrasında Ülkü Ocakları Amasya Şubesi Başkanı Erkan Kaşka, açıklama yaptı. Doğu Türkistan yanı sıra Irak, Çeçenistan ve daha birçok yerde hayatını kaybeden Müslümanlar için de gıyabi cenaze namazı kıldıklarını belirten Kaşka, “Şükürler olsun ki Amasya’da yoğun bir katılımla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Katılan bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.
Musul’da, Kerkük’te, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da katledilen Müslüman kardeşlerimizin hepsinin Allah mekanlarını cennet eylesin.
Ülkemizdeki basın yayın organları bu tür konulara yeteri kadar hassas davranmadığı için vatandaşlarımız oralarda yaşananları takip edemiyor.
Bu nedenle gözden uzak olan gönülden de uzak oluyor. Ben buradan yetkilileri ve bütün Türk milletini, özellikle Musul ve Kerkük’te cereyan eden olaylara daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.