Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaymakam Sevgili için veda yemeği

Kaymakam Sevgili için veda yemeği

Kozan’da beş yıldır görev yapan ve tayini çıkan Kaymakam İzzettin Sevgili onuruna düzenlenen veda yemeğinde Kozan Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararı ile kendisine fahri hemşerilik beratı verildi. Kaymakam Sevgili onuruna Kozan Belediyesi...

  • Ege Postası
  • 18.08.2013 - 15:40
Kozan’da beş yıldır görev yapan ve tayini çıkan Kaymakam İzzettin Sevgili onuruna düzenlenen veda yemeğinde Kozan Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararı ile kendisine fahri hemşerilik beratı verildi.
Kaymakam Sevgili onuruna Kozan Belediyesi SODES Düşler Alemi’nde düzenlenen görkemli veda programında katılımcılara sunulan ikramların ardından program Kaymakam Sevgili’nin ilçedeki beş yıllık görev süresi içerisinde gerçekleştirdiği hizmetlerin slayt gösterisi eşliğinde sunumu ile başladı.

ÖZGAN: BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞTIK

Kaymakam İzzettin Sevgili’nin ilçede güzel hizmetlere imza attığını kaydeden Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, "Artık Sayın Kaymakamımız sadece kaymakamımız değil bizim kardeşimizdir. Kendisi ile beraber fikir alışverişinde bulunduk, projeler ürettik, bazen gece geç saatlerde köylere ziyarette bulunduk. Olması gerekende buydu. Burada gerçekten emekleri ve katkıları büyük hizmetleri gördük. Bugün de değerli kaymakamımıza uğurlama yemeği tertip ettik. Ben bunu veda yemeği olarak düşünmüyorum, bu yemek bir kardeş ve Kozanlı yemeğidir. Biz kendilerini ve ailesini unutmayacağız. İnşallah İzzettin Sevgili kardeşimde Kozan’ı unutmayacaklar. Bugün Sayın Kaymakamım İzzettin Sevgili’nin günü. Kozan Belediye Meclisinin almış olduğu kararı ile kendisine fahri hemşerilik payesi ve beratını takdim etmek istiyorum." dedi.

SEVGİLİ: HİZMET EDERKEN BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ ALLAH RIZASIYDI

Aydın’ın efeler ilçesinden tayini çıkan Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, "Beş yıldan beri Kozan’da görev yapıyorum. Bu çalışmalarım neticesinde Kozan Belediyesi meclisinin ittifakla sunmuş oldukları fahri hemşerilik ünvanından dolayı sizlerin adına onlara teşekkür ediyorum. Çünkü belediye başkanı ve meclis üyeleri sizlerin oyu ile seçilmiştir. Bundan sonra memnuniyetle Kozan’ın bu saatten sonra fahri hemşerisiyim. Bu gururu ve onuru ömür boyu taşıyacağım. Bende her ne kadar Siirtliysem bir o kadar da Kozanlıyım." dedi.

Hizmetleri noktasında kurum ve kuruluşlar ile el ele vererek her köye hizmet götürdüklerini kaydeden Sevgili, "Bundan beş yıl önce 2008 yılının 7 Ağustos akşamı Kozan’a geldim ve göreve başladım. İlk gün KÖYDES projesi kapsamında Göller Yaylası’na gittim. Dönüş yolunda belediyemize ait kamyonlara rastladık. Ben muhtarıma bu kamyonların burada ne işi var diye sormuştum. Muhtar ise iş makinelerinin alt yapı çalışmalarında ve bir camiye katkı sunduğunu ifade ettiler. Belediye Başkanımızın bu güzel çalışmalarına o gün şahit oldum. O günden bugüne Belediye Başkanımız araç ve personelleri ile birlikte göreve başladığım günden bugüne ayırım olmaksızın bütün köylerimize hizmet ettik. Bütün araç gereç ve hizmetleri ile Sayın Belediye Başkanımız yanımızda oldular. Giderayak bu hakkın yerini bulmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

İlçedeki kurumlar arası uyumlu çalışmanın birtakım çıkar çevreler tarafından çekilemediğini ifade eden Kaymakam İzzettin Sevgili, "Bu hizmetleri yaparken hep birlikte ilçemizdeki kurumlar arasında bir uyum olmasın diyen kişilerde oldu. Yani Kaymakamlık Belediye ile iyi olmasın istediler ama biz bu durum karşısında aramızdaki safları daha sıklaştırdık. Kozanlı hemşerilerimize hep birlikte daha samimi bir şekilde hizmet etmeye başladık. Şunu da biliyoruz ki; “Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, dilleri var konuşmazlar, kalpleri mühürlü, her ne yaparsanız yapın o insanların kalpleri mühürlü ise onlara yaranamazsınız”. Biz bu makamda hiç kimseye özel bir şekilde yaranmak için bulunmadık. İnsanı eşrefi mahlûkat yaratılmışların en yücesi olarak gördük. Halkımıza hizmet ederken birinci önceliğimiz Allah rızasıydı. İkinci önceliğimiz halkımızın huzuru, mutluluğu ve refahı idi. Üçüncü önceliğimiz ise canımızdan aziz bildiğimiz vatanımız için görevimizi hakikati ile görevimizi idrak etmeye çalıştık. Biz öyle olmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızı zaman zaman çeşitli yerlere çekenlerde oldu. Biz hizmetlerimizi yaparken şu köy bu partiye oy verdi şeklinde değerlendirmedik. Eğer öyle olsaydı bugün bütün köylerimize ne kadar hizmet yapıldığını tek tek bilmezdim. Köy köy ve isim isim bütün köylerimize yapılan hizmetleri tek tek sayabilirim. Bu kişilerin ne kadar gaflet ve dalalet içerisinde olduklarını sizin takdirinize sunuyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde beş yıl Kozan’da görev yaptım ve Kozan’ın suyundan ve ekmeğinden yedim. Eğer kızdığımız zaman zaman sesimizi yükselterek konuştuğumuz oldu ise bu asla bir kişiye veya özel bir sebepten dolayı değildir. Bu şekilde davranışımız olmuş ise eğer bunlar hizmetlerden dolayı olmuştur. Ancak bir şekilde hepinizin hakları bizlere geçti. Hepinizle helalleşmek istiyorum. Bundan dolayı benim sizlere bir hakkım geçtiyse eğer helali hoş olsun. Sizlerden haklarınızı helal etmenizi istiyorum." şeklinde kaydetti.

Etkinlikte Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy'da birer konuşma yaparak, Sevgili'ye hizmetleri için teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ve Kaymakam Sevgili’ye protokol, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından sunulan plaket ve hediyelerin ardından Kaymakam Sevgili programa katılan davetiler ile tek tek helalleşti. Helalleşme esnasında duygulu anların yaşandığı ve bazı muhtarlar ise gözyaşını tutamadı.

Veda programına AK Parti Adana Milletvekili Av. Mehmet Şükrü Erdinç, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, çevre ilçelerin kaymakamları, Kozanlı bürokratlar, STK temsilcileri, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, şehit aileleri, kaymakamlık çalışanları, mahalle ve köy muhtarları ile Kozanlı vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.