Dolar 34,1176
%-0.04
Euro 38,0824
%0.16
Altın 2.913,860
%-0.02
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaymakam Yılmaz, annelere kitap dağıttı

Kaymakam Yılmaz, annelere kitap dağıttı

Tokat’ın Sulusaray Kaymakamı Yaşar Kemal Yılmaz, Sulusaray Devlet Hastanesi bahçesinde anne ve anne adaylarına 'Anne ve Bebeğin Bakımı' ile 'Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar' isimli kitapları dağıttı. Kitap dağıtımının...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 16:13
Tokat’ın Sulusaray Kaymakamı Yaşar Kemal Yılmaz, Sulusaray Devlet Hastanesi bahçesinde anne ve anne adaylarına 'Anne ve Bebeğin Bakımı' ile 'Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar' isimli kitapları dağıttı. Kitap dağıtımının sadece ilçe merkezi ile sınırlı kalmadığı, ilçeye bağlı tüm köylerde yaşayan anne ve anne adaylarına da kitaplardan hediye edildiği bildirildi.

Kitap dağıtım töreninde konuşma yapan Kaymakam Yaşar Kemal Yılmaz, kızların artık okuduğu için evde kalmadığını, bu nedenle annesine ait tecrübeleri tam olarak alamadığını kaydetti. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Kızlarımız yetişme çağında okula gittikleri için annelerinin yanında kalarak hamilelik ve çocuk bakımı konusunda yeterince bilgilenme imkanları olmuyor. Geniş aile yapısından çekirdek aile yapısına geçtiğimiz zaman genç annelerin bebek bakımı konusunda eskiden olduğu gibi kayınvalidelerinden ve annelerinden yardım almaları pek mümkün değil. Bu konuda çocuklarını yetişirken eksik bilgilerle, belki bazen yanlış bilgilerle sağdan soldan duydukları yanlışlıklarla çocuklarının eğitimlerinden yanlış yapmaları ve bebek bakımında hatalara düşmelerine sebep olabiliyor. Annelerin bebeklerini bilinçli yetiştirebilmeleri için karşılaştıkları her sorun karşısında nasıl hareket etmeleri konusunda görsel olarak görebilecekleri ve bilgilenecekleri eserleri dağıtıyoruz. 750 anne ve anne adayına bu kitapları dağıtacağız.”

Konuşmanın ardından hastane bahçesinde toplanan anne ve anne adaylarına kitaplar dağıtıldı. 3 çocuk annesi Birsel Der, "Kaymakam Bey sağ olsun çok güzel bir uygulama yaptı. Ben 3 çocuk sahibiyim ama birçok yeni anne var. Bunların içerisinde az doğru bildiğini sanıp yanlış yapan anneler var. Bu kitapları okuyarak bilinçlenecek ve yanlışlarını düzeltme imkanı bulacaklar.” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Bir diğer 3 çocuklu anne olan Dilek Der ise uygulamanın çok güzel olduğunu dile getirerek “Kendim 3 çocuk annesiyim, ama bazı konularda bilgim olmadığını, bazı konularda ise doğru zannettiğim yanlışları bu kitaplar sayesinde öğrendim. Bu uygulama çok iyi oldu.” ifadesini kullandı.

Kaymakam Yaşar Kemal Yılmaz daha önce de ilçe genelinde anaokuluna başlayan tüm öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılamıştı. Ayrıca sınavlara hazırlanan öğrencilere tüm test ve yardımcı kitapları ücretsiz olarak hediye emişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.