Dolar 34,1236
%-0.04
Euro 38,1594
%0.64
Altın 2.916,020
%1.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayyum için Genel Merkezin adayı Kaya

Kayyum için Genel Merkezin adayı Kaya

Buca’da Başkan Bektaş Gül ve yönetimin düşmesine neden olan istifalar Genel Merkez’e yollandı.Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in, örgütün İzmir’de en sıkıntılı ilçesinde Kayyum’un başına Buca ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya’yı düşündüğü öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 29.01.2013 - 15:26
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumunda ‘denetim komisyonu’ seçimlerinde yaşanan çatlak ilçe örgütüne de sıçramış , CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’le yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 9 yönetici istifa kararı alarak aynı gün istifalarını notere teslim etmişti. İstifalar kurye tarafından İl Başkanlığı'na gelirken, Buca’da Başkan Gül ve yönetimin düşmesine neden olan istifalar Genel Merkez’e yollandı.

İL’DEN KAYYUM'DA KİMSE YER ALAMAYACAK
Buca’da yönetimin düşmesi nedeniyle Tüzük gereği MYK tarafından Kayyum atanacak. 5 Kişilik Kayyum Heyeti, yarın yapılacak olan MYK toplantısında belli olacak. Ankara’ya CHP İl Başkanları Toplantısı için gidecek Engin’in Kayyum için önereceği isimler merak konusu. İl Yönetiminde yer alan bir kişinin tüzük gereği Kayyum’da yer alamayacak olması nedeniyle(Bir kişi iki kurulda yer alamaz), İl Başkanı Engin, İl’den bir isim öneremeyecek.

KESKİN’İN ADAYI KAYA
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in, örgütün İzmir’de en sıkıntılı ilçesinde Kayyum’un başına Buca ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya’yı düşündüğü öğrenildi. Uzun yıllar Keskin’le birlikte siyaset yapan Diş Hekimi Kaya, Buca’da 2010 yılında atamayla ilçe başkanlığına da getirilmişti. Keskin'in MYK toplantısında Kaya'nın ismini söyleyeceği öğrenildi. Buca örgütünden İl Başkanlığı’na ve Genel Merkez’e Kayyum için iletilen isimse Doğan Kavurmacı….

İl Başkanı Engin'in Buca'da kongre için 17 Şubat tarihini talep edeceği öğrenildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.