Dolar 34,1236
%-0.04
Euro 38,1594
%0.64
Altın 2.916,020
%1.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongre için itiraz geldi

Kongre için itiraz geldi

CHP Karşıyaka İlçe Kongresi’nde tüzüğün 44. maddesinin açıkça ihlal edildiği iddiasıyla, süreçte adaylığını açıklayan ancak daha sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’la uzlaşarak Nurşen Balcı’yı desteklemek adına adaylıktan çekilen Müjdat Ünsalan İl Başkanlığı’na kongrenin iptali için itiraz etti. Ünsalan, Tüzük ihlalinin parti disiplinine aykırı olduğunu da ileri sürerek, “Kongreye partiyi taşımakla görevlendirilen Kayyum Başkanı Ali Karaege maalesef disiplin suçu işlemiştir. Başta Karaege olmak üzere kim bu hukuk ihlalini yapmışsa haklarında tüzüğümüze göre uygulanması gereken disiplin süreci işlemelidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2013 - 18:22
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanması sonrası istifa etmesi, devamında il yönetiminin ilçe yönetimini görevden el çektirmesi ve Kayyum atamasıyla Karşıyaka’da kongre süreci başlamıştı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in desteğini alan Kayyum’un başındaki isim Dr. Ali Karaege ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’la Alabay ekibinin desteğini alan Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, Kadın Kolları eski İl Başkanı Nurşen Balcı arasındaki yarışta ipi göğüsleyen Karaege oldu.

KARŞIYAKA'DA YENİ BAŞKAN KARAEGE HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


KONGREDE TÜZÜK GÜNDEM TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI

Kongre bitti ama bu kez de yerini tartışmalar alacak gibi görünüyor.Kongrede, Parti tüzüğünün 44. maddesi gereği il yönetiminin görevden aldığı ilçe yönetimi ile ilgili açıklama yapması gerektiğini ifade eden bazı delegeler itiraz etmiş ancak Divan Başkanı İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, gündeme böyle bir maddenin konulmadığını dile getirmiş, 5 dakikalık Divan içi görüşme sonrası "gündeme göre gidiyoruz" açıklamasını yapmıştı.

ÜNSALAN İTİRAZI İL SEKRETERİNE VERDİ

Kongrenin iptali için itirazı süreçte adaylığını açıklayan ancak daha sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’la uzlaşarak Nurşen Balcı’yı desteklemek adına adaylıktan çekilen Müjdat Ünsalan yaptı. İl Başkanlığı’na itiraz dilekçesiyle gelen Ünsalan, dilekçeyi İl Sekreteri Sevda Erden Kılıç’a verdi. Ünsalan, kongrede tüzüğün 44. maddesinin açıkça ihlal edildiğini iddia ederek şunları söyledi; “ CHP’nin yapmış olduğu olağanüstü kongrede bir hukuksuzluk söz konusu ama bu hukuksuzluk 2 Ocak tarihinden itibaren başlayan bir hukuksuzluk.... Hukukun üstünlüğünü savunması gereken CHP İzmir İl Başkanı halen hukuksuzluğunu sürdürmeye devam ediyor. Kongrede tüzüğün 44’üncü maddesi çok net ihlal edildi. Kongrenin oluşumunda hukuka aykırılık olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu maddenin D fıkrasında olağanüstü kongrede üst yönetim birimlerini görevden alma nedenleri rapor olarak okunur. Bu bir amir hükümdür. Öncelikli görevi ilçe örgütünü tartışmalara meydan vermeyecek şekilde olağanüstü kongreye götürmek ve gerçekleştirmekle görevli geçici genel kurul olağanüstü kongre gündemine almamıştır. Burada bir görev ihmali bir tüzük ihlali olduğunu düşünüyorum. Diğer yandan amil tüzük itirazımız üzerine olağanüstü kongreyi yöneten divan kurulu tarafından da yerine getirilmiyor. Bu itirazımız hatırlatıldı ve tutanaklara geçti. Tüzüğün bu hükmü tartışmasız bir şekilde kongre gündemine alınmayarak açık bir şekilde kasten tüzük ihlali yapılmıştır. Delegasyonun seçme iradesini kısıtlamıştır. Bu nedenle yapılan olağanüstü ilçe kongresinin iptali için itiraz ettik”

DİSİPLİN SUÇU İŞLENDİ
Tüzük ihlalinin parti disiplinine aykırı olduğunu da ileri süren Ünsalan şöyle devam etti;“Tüzüğe uyulmayarak yapılan hukuk ihlali disiplin suçudur. Kongreye partiyi taşımakla görevlendirilen Kayyum Başkanı Ali Karaege maalesef disiplin suçu işlemiştir. Başta Karaege olmak üzere kim bu hukuk ihlalini yapmışsa haklarında tüzüğümüze göre uygulanması gereken disiplin süreci işlemelidir. CHP Hukukun üstünlüğü ile yönetilmelidir, yönetilecektir de…” diye konuştu. Ünsalan, İl Başkanlığı’na itiraz ettiklerini Genel Merkeze de bilgilendirme yapacaklarını ifade etti.

TÜZÜKTEKİ İLGİLİ MADDE

CHP Tüzüğü’nde yer alan “görevden alınanların yerine seçim” başlıklı 44. Madde şunları içeriyor;

“Üst yönetim birimince görevden alınan il, ilçe başkanı ve il, ilçe yönetimleri yerine, aşağıdaki biçimde yenileri seçilir:

A) Başkan görevden alınmışsa, kendi yönetim birimi yenisini seçerek görevlendirir.
C) İlçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu birlikte veya yalnız ilçe yönetim kurulu görevden alınmışsa il yönetim kurulu, başkan dahil (5) kişilik bir geçici kurul atar. İlçe geçici kurulu, (30) gün içinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü ilçe kongresini toplar.
D) Olağanüstü kongrede, üst yönetim biriminin görevden alma nedenlerini saptayan raporu okunur. Görevden alınanların ve görevden alan üst yönetim biriminin temsilcileri, dilerlerse açıklama yapabilirler. Bu açıklamalardan sonra görüşme açılmaz; seçim yapılır.
Yukarıdaki C,D fıkraları uyarınca seçilen başkan ve yönetim kurulu üyeleri görevden alınanların süresini tamamlar...


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.