Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Makedonları ağırladı

Kemalpaşa Makedonları ağırladı

Kemalpaşa Belediyesi, Makedonya'nın Tikveşli bölgesinde bulunan Makedonya'nın en büyük şehirlerinden biri olan Kavadarci Belediyesi’ni ağırladı.

  • Ege Postası
  • 27.12.2012 - 15:40
İZMİR-  Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kavadarci Belediye Başkan vekili Ilija Ternchev, Belediye Meclis Üyesi Joshev Risto ve beraberindeki 4 kişilik heyeti makamında ağırladı.

Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Makedon heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Karakayalı, “Kavadarci Belediyesi ve iş adamları ilçemizi tanımaya, bizlerle dostluk kurmaya geldiler. Daha önce Arnavutluk’un Kamza Belediyesi ile kardeş şehir olduk. Makedon dostlarımızın bu ziyareti ile kardeş şehir olma yolunda ilk adımı atmış olduk. Önümüzdeki ilk meclis toplantımızda bu isteği Belediye Meclis üyelerimizle birlikte görüşmek için gündeme getireceğiz. Kemalpaşa Belediyesi Meclis üyeleri ve iş adamlarından oluşan bir heyetle en kısa zamanda Kavadarci Belediyesi’ne iadeyi ziyarette bulunacağız. İlerleyen günlerde Kavadarci ile ilçemiz arasında da sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bir köprü oluşacaktır” dedi.

Geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Makedonyalı çocukları Kemalpaşa’da ağırladıklarını hatırlatan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı “İlçemiz çocuklarıyla Makedonyalı çocuklar bu şenlikte güzel dostluklar kurdu. Kavadar, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Selanik Sancağına bağlı bir merkezdi. Bu anlamda Makedonya ile tarihsel bir geçmişimiz bulunmakta. Kavadarci, Balkanlar çapında önemli bir ilçe. Hızla gelişmekte olan böyle bir ilçeyle kardeş şehir olmak ilçemize önemli faydalar getirecektir” dedi.

Kavadarci Belediye Başkan vekili Ilija Ternchev, Kemalpaşa’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’yı Kavadarci’ye davet etti. Ilija Ternchev ”Kemalpaşa gerçekten çok güzel bir ilçe. Hem tarımı hem sanayisi ile İzmir’in güzide ilçelerinden biri. Burada olduğumuz süre içerisinde, bizleri çok güzel ağırladılar. Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi ve müzesini, Nazarköy’ü gezme fırsatımız oldu. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın Kemalpaşa’ya yaptığı projeleri yerinde ziyaret ettik. Kemalpaşa Belediyesi ile Kardeş şehir olmak istiyoruz. Bu proje kapsamında özelikle spor, sosyal ve kültürel faaliyetler ile sanayi yönünde Kemalpaşa ile paylaşımlarımız olacak” dedi.

Doğu Avrupa’nın şarap ihtiyacının büyük bir kısmını Kavardarci ilçesinin karşıladığını söyleyen Ilija Ternchev “üzüm ve şarabımız ile ünlüyüz. Kavadar, Balkanlar çapında şarapçılığıyla ünlü bir yerdir. Makedonya'nın Tikveşli bölgesinde bulunan Makedonya'nın en büyük şehirlerinden biri olan Kavadarci, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Sanayileşme hızla gelişmektedir. Kemalpaşa sanayi yönünden çok büyük ve gelişmiş bir ilçe. İlçe sanayicilerini Kavadarci’ye davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bizim topraklarımızda doğmuştur. Başkan Karakayalı’nın da dediği gibi tarihsel anlamda birçok ortak noktamız bulunmakta. İlçelerimizin kardeş şehir projesiyle daha yakın ilişkiler kuracağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, iki başkan birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler. Makedonya heyeti 3 günlük ziyaretin ardından 24 Aralık Pazartesi günü ilçemizden ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.