Dolar 34,1485
%-0.04
Euro 37,9060
%-0.68
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent Beleği’nden yeni yılda yeni sergi

Kent Beleği’nden yeni yılda yeni sergi

Açıldığı günden bu yana birçok süreli sergiler düzenleyen ve bu sergileri yerli ve yabancı turistler ile buluşturan Selçuk – Efes Kent Belleği ekibi yeni yıl için yeni bir sergiye daha hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 23.12.2013 - 11:24
Osmanlı Arşivlerinde Efes Kazıları , 29 Ekim’lerde Selçuk, Selçuk Lisesi’nin 55. Yılı, Cengiz Baykal Fotoğraf Sergisi, Genç objektiflerde bugünün belleği fotoğraf sergisi, Aynı güneşin altında mübadele gibi konularda altı tane süreli sergiler düzenleyen Selçuk Efes Kent Belleği ekibi “Kimliğini Yaşatan Kent Selçuk” adlı yedinci sergisine hazırlanıyor.

Selçuk’taki somut ve somut olmayan doğal kültürel mirasın korunması ile ilgili yapılan restorasyon çalışmaları, çevre düzenlemeleri, kentsel planlamaların yer alacağı sergi Ocak ayı boyunca ziyaretçileri ile buluşacak.

Toplam 36 panodan oluşan sergide proje örnekleri ,uygulama fotoğrafları ve çeşitli kurumlar tarafından ödül almış Selçuk’taki örnek uygulamaların fotoğrafları ve projeleri yer alacak. Sergi ilk olarak 26 Aralık Perşembe günü yapılacak yeni yıl kutlamaları ile birlikte önce Selçuk Efes Kent Belleği bağışçılarının ve destekçilerinin beğenisine sunulacak.

Serginin amacı hakkında bilgi veren Selçuk- Efes Kent Belleği’nde görev alan tarihçi Pınar Sözer Tonga “Sergimizde tarihi kültürel ve doğal dokunun bakım, onarım ve yeniden yapılandırma çalışmalarının Selçuk’a katkısı hakkında ziyaretçilerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Selçuk’ta yer alan onlarca tarihi ve kültürel dokunun yeniden yapılanması ile çevreye ekonomik, kültürel katkılarını ziyaretçilerimize bu sergi ile anlatacağız. Çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Sergimiz Ocak ayı boyunca açık kalacak. Tüm Selçuklular’ı sergimize bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.