Dolar 34,1499
%0.15
Euro 37,9787
%-0.3
Altın 2.879,920
%0.17
Bist-100 9.896,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıç: Bu ülkenin gençlerini bayramın baş aktörü haline getirdik

Kılıç: Bu ülkenin gençlerini bayramın baş aktörü haline getirdik

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını resmiyet icabı birkaç saatlik kutlama formalitesinden çıkararak, bu ülkenin gençlerini bayramın baş aktörleri haline getirdiklerini söyledi.Atatürk'ü Anma,...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 14:00
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını resmiyet icabı birkaç saatlik kutlama formalitesinden çıkararak, bu ülkenin gençlerini bayramın baş aktörleri haline getirdiklerini söyledi.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın, geçen yıl Bakanlar Kurulu kararıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verildiğini hatırlatan Kılıç, “Beden eğitimi hareketleriyle bayram kutlaması yapan gençlerin yerini, bugün 19 Mayıs 1919’da ne olduğunu sorgulayan gençler aldı.” dedi.

Bakanlığı ile ilgili çeşitli açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Şükrü Kocatepe’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıç, kendisine yöneltilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'yla ilgili bir soru üzerine; Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, resmiyet icabı birkaç saatlik kutlama formalitesinden çıkararak, bu ülkenin gençlerini bayramın baş aktörleri haline getirdiklerini belirtti.

Bakan Kılıç, “Atatürk Samsun'a niye çıkt? Amasya’da ne oldu', Erzurum’da ne oldu', Sivas’ta, Dumlupınar’da, İzmir’de ne oldu', Cumhuriyet'in kuruluşuna giden kilometre taşları nasıl döşend? Bizim hayalini kurduğumuz gençlik, şuurlu, tarihini bilen, milletini ve memleketine sevdalı, bayrağın hangi koşullarda özgür kaldığının farkında olan bir neslin inşası için biz çaba sarf ediyoruz. Ama birileri siyasetten bu işin istismarını yapmak isteyecektir. Oralara bizim kulaklarımız da kapılarımız da kapalı. Biz milletin birliğini temsil eden herkesle beraber bu bayramı, 2013 yılının 19 Mayıs tarihinde ülkemizin her tarafından gelen gençlerle birlikte Anıtkabir'den başlayarak, Türkiye’nin 81 vilayetinde çok coşkulu bayram kutlamaları gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine de değinen Bakan Kılıç, AK Parti siyasetinin özünde 'tek vatan, tek bayrak, tek millet' olduğunu belirterek, bu değerlerden taviz verilerek bir çözüm süreci içerisine girilmediğini söyledi. 76 milyon insanın birliğini, bütünlüğünü bu değerler etrafında sağlamak üzere yola çıktıklarını kaydeden Kılıç, Başbakan'ın, Türkiye’nin her köşesinde ayrım yapmadan aynı cümleleri kullandığını ve Türkiye’nin 81 ilinde uygulanan projelerin tamamının içerik bakamından birbirinin aynı olduğunu ifade etti.

‘Hiç kimse annesinden duyduğu ilk ninninin dilini tayin etme hakkına sahip değildir’ diyen Kılıç, şöyle devam etti: “Ben annesi de babası da Türk olan bir siyasetçiyim. Annesi, babası Kürt olan bir vatandaşımız da olabilir. Hiç kimseye bu konudaki takdir hakkının ne olduğu sorulmadı. Hiç kimseye bu konuda seçim sunulmadı. Bu, yüce Yaratan'ın takdiri. Burada önemli olan şudur; Türkiye’nin her yerinde aynı cümlelerle siyaset yapabiliyor muyu? Türkiye’nin her yerinde aynı değerler etrafında birbirimize kenetlenebiliyor muyu? Türkiye’nin her yerinde, gerek siyasi faaliyetlerimizi, gerekse devlete dair resmi faaliyetlerimizi bayrağımızın altında ve gölgesinde yapabiliyor muyu? Mevzu, bizim açımızdan bakıldığında budur. Biz Hakkari’de de mitinglerimizi bayrağımızın gölgesinde yaptık, Kahramanmaraş’ta da Konya’da da Sivas’ta da. 81 ilin tamamında uyguladığımız projelerin tamamı içerik bakamından birbirinin aynısıdır. Terör; Türküyle Gürcüsüyle Arnavutuyla, yürekleri yakan yangını sona erdirmek üzere bir çözüm sürecinin içine çekilmiştir. Herkesin, sabırla bu sürecin neticelenmesini beklemesi lazım.”

Kahramanmaraş Spor'un Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’tan, PTT 1. Lig'e yükselmesini de kutlayan Kılıç, şehirdeki mevcut stadyumun, zemin, soyunma odaları ve seyirci tribünü bakım onarımının yapılarak yeni sezona hazırlanacağı müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından Vali Kocatepe, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, yöreye has isminin yazılı olduğu ceviz oyma bir sandık hediye etti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.