Dolar 34,1209
%0.07
Euro 38,1122
%0.05
Altın 2.875,350
%0.01
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: AKP, 90 yıllık kazanımları kendi bekası için tehlikeye sokmaktadır

Kılıçdaroğlu: AKP, 90 yıllık kazanımları kendi bekası için tehlikeye sokmaktadır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin AK Parti’yi eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini, toplumumuzun 90 yıllık birikim ve kazanımlarını...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 11:13
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin AK Parti’yi eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini, toplumumuzun 90 yıllık birikim ve kazanımlarını kendi bekası için tehlikeye sokmaktadır.” dedi.

İstanbul’da gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle kahvaltıda bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi’ başlığıyla çözüm sürecindeki kaygılarını açıkladı. AK Parti’nin Kürt meselesi ve terörü toplumsal değil siyasal hesaplara indirgediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Bu meseleyi bir AKP meselesi olarak görmektedir. Soruna, bütün toplumu kapsayan bir zeminde değil, hükümete ve Başbakan Erdoğan’a siyasi kazanım getirecek bir mesele olarak bakmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi, yerel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin bir taktik izleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini, toplumumuzun 90 yıllık birikim ve kazanımlarını kendi bekası için tehlikeye sokmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Komşu ülke Suriye’deki krizin derinleştiği ve Suriye’nin kuzeyindeki Kürt grupların güç kazandığı bir dönemde AKP’nin PKK ile müzakerelere başlaması bir takım bölgesel hesapların da gündemde olduğu izlenimini vermektedir. Suriye’nin kuzeyi diye bir ifadeyi ilk kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanları arasında Sayın Erdoğan kullanmıştır. Suriye’nin kuzeyini kullanması için kapalı kapılar ardında Suriye’nin kuzeyiyle ilgili büyük toplantıların yapılması gerekir. Belleğine yerleşen Suriye’nin kuzeyi deyimini bir yerde ifade etmiş ve açıklamıştır.”

Hükümetin süreçte izlediği yolu eleştiren Kılıçdaroğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi, bu süreci PKK’nın çekilmesi ve silahların susması noktasına indirgemiştir. Oysa sorunun özünde yatan ve Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyi’nin de kuruluş felsefesini oluşturan demokrasi, temel hak ve özgürlükler gibi boyutlar gözardı edilmiştir.” diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.