Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Yeni fasıllar açılacakmış son derece mutluyum

Kılıçdaroğlu: Yeni fasıllar açılacakmış son derece mutluyum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni fasıllar açılacakmış, son derece mutluyum. Biz yönümüzü çağdaş uygarlığa çevirmiş bir toplumuz.” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 16:22
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni fasıllar açılacakmış, son derece mutluyum. Biz yönümüzü çağdaş uygarlığa çevirmiş bir toplumuz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihimizde ilk kez bir başbakan toplumu ayrıştırıyor.” diye konuştu. Gezi Parkı olaylarında meydandaki gençleri kutladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Tüm dünyanın önünde diktatöre diz çöktürdüler.” ifadesini kullandı.

Milli iradeye saygı mitinglerine değinen Kılıçdaroğlu, “Sincan’a gitti, İstanbul’a gitti, Erzurum’a gitti, Kayseri’ye gitti. Sadece bağırıyor ama sadece kendisi dinliyor. Bakmayın televizyonların canlı vermesine, emin olun kendisinin dışında kimse dinlemiyor onu artık. İtibarı yerlerde sürükleniyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada öyle. Erdoğan deyince akla sadece bir sözcük geliyor, yalancı.” dedi.

Meydanlardaki insanların özgürlük ve demokrasi istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Buradan bütün annelere sesleniyorum. 90 kuşağının o küresel çocuklarını Türkiye’ye armağan ettiğiniz için size şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“BUNLARDA MİZAH KÜLTÜRÜ YOK”

Hükümetin, gerçeklerin farkında olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, “Gerçeği bilmiyorlar, ne olduğunu bilmiyorlar, kurdukları baskının farkında değiller. Bu yeni diktatörün bir özelliği daha var. Bunlarda mizah kültürü yok. Toplumu tek tipleştirmek istiyorlar ama bu 90’lı kuşak o kadar büyük yaramazlık yaptı ki kullandığı mizah ile o diktatöre diz çöktürdü.” ifadesini kullandı.

“YENİ FASILLAR AÇILACAKMIŞ, SON DERECE MUTLUYUM”

Olaylardaki orantısız güçten herkesin kaygı duyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: “Herkes hükümeti eleştirdi. Her demokrasiden ortak tepki geldi. AB’den de geldi. Sayın Merkel’e ve Hollanda’ya birer mektup gönderdim. (Diktatöre kızabilirsiniz, onun demokrasiyi askıya almak için yaptıklarını beğenmeyebilirsiniz ama bir şeyi unutmayın, iki yüz yıldır Türkiye’nin yönü çağdaş uygarlığa dönüktür. Bizi Avrupa Birliği’nden koparmayın, koparamazsınız.) dedik. Yeni fasıllar açılacakmış, son derece mutluyum. Biz yönümüzü çağdaş uygarlığa çevirmiş bir toplumuz. Kendi değerlerimiz ile çağdaş uygarlığı kaynaştırmış bir toplumuz. Kendi değerlerimize saygı duyan bir toplumuz. Biz Batı’nın bütün baskısına karşın onlarla mücadele edip çağdaş değerleri savunan bir toplumuz. İki yüz yıldır yönümüz Batı’ya çağdaşlığa dönüktür. Birileri bizi Orta Doğu’nun ülkesi haline getirmek istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. AB yetkililerine de sesleniyorum. Biz izin vermeyeceğiz, çağdaş dünyada izin vermeyecektir buna.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.