Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimin mitingi daha kalabalık olacak'

Kimin mitingi daha kalabalık olacak'

İzmir’de AK Parti ve CHP birer hafta arayla Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 200 binin üzerinde bir kalabalığa sesleneceğini belirtirken, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin bu sayının kendi mitinglerinde 250-300 bin kişinin alanda olacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2014 - 17:58
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler propaganda çalışmalarını hızlandırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki günlük İzmir ziyaretinde 18 ilçe gezdi. Düzenlenen mini mitingleri İzmirlilere seslenen Bahçeli, partisi için destek istedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN 16 MART'TA İZMİR'DE OLACAK

AK Parti İzmir’deki mitingini 16 Mart Pazar günü Gündoğdu Meydanı’nda yapacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan pazar günü ilk olarak Manisa’da partisinin mitingine katılacak ardından İzmir’e gelecek ve Gündoğdu Meydanı’nda vatandaşlara seslenecek. Mitinge katılmak isteyen partililer için uzak ilçelerden otobüsler kaldırılacak. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “2011 genel seçimlerinde 200 bin kişi ile miting yapmıştık. 16 Mart’ta bu sayı daha da artacak” dedi. Öte yandan aynı gün Balkan ve Rumeli Dernekleri Buluşması’nın ikincisi, Erdoğan’ın katılımıyla, İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek. İzmir mitinginin ardından düzenlenecek toplantıya eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılması beklenen Başbakan Erdoğan, yaklaşık bin 500 göçmene konuşma yapacak, daha sonra Balkan ve Rumeli derneklerinin temsilcileriyle özel olarak görüşeceği bildirildi.

TAŞIMA KALABALIKLAR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilere sesleneceğini açıkladı. Engin, AK Parti’nin meydanları ancak taşıma kalabalıklarla doldurabileceğini öne sürerek, “Son mitinglerine Manisa, Balıkesir, Uşak, Denizli, Aydın’dan taşıma kalabalıkları İzmir’e getirdiler. Bu sefer Isparta, Antalya’ya kadar herhalde açılırlar. Bizde öyle bir şey asla olmaz. Bunu herkes bilir. Bizim hedefimiz 250-300 bin kişi. Diğer hiçbir ilden taşıma kalabalıklar gelmeyecek. Bizim AKP kadar zaten paramız da yok. Cumhuriyet Mitingi, 10 Kasım Atatürk’ü anma yürüyüşündeki kalabalıklar zaten birçok şeyi gösteriyor. İzmirliler ülkelerine sahip çıkma adına 22 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda olacaktır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ve ülke gündemiyle ilgili önemli mesajlar vereceği bu açık hava toplantısına tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi.

HALKA GİTSİNLER

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, “Seçim kampanyasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli halka gidiyor. İlçe ilçe, belde belde ziyaretler yapıyor. Seçim kampanyasında MHP lideri Türkiye’nin hangi iline gidiyorsa ilçelerini ziyaret ediyor. Her iki partinin genel başkanlarına halka gitmelerini ve oradaki olumlu ve olumsuz tepkileri görmelerini arzu ederim. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli İzmir’e gelip 18 ilçeyi ziyaret etmiştir. Halktan gelen tepkiyi olumlu bulmuştur. İzmir halkında teşekkür etmiştir. Çok memnu bir şekilde ayrılmıştır. ‘Milli değerleri yaşat ve koru’ ismiyle düzenlenen mitinglerinde genel başkanımız 100 binlerle buluşmuştu. İzmir’deki ‘Bayrak Mitinginde’ hemşerilerimiz MHP liderini ve partimizi yalnız bırakmamıştır. Olanca desteğini vermiştir. İnsanlar akın akın miting alanına gelmiştir. Halka gitme sırası bizdeydi, biz de onu yaptık” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.