Dolar 34,1491
%0.04
Euro 37,9720
%0.15
Altın 2.885,210
%-0.01
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimse Yok Mu, Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Kimse Yok Mu, Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Kimse Yok Mu Derneği Kırıkkale Şubesi, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi ve giyim yardımında bulunuyor. Yardımlar, dernek binasına giden ailelere teslim ediliyor. Ayrıca kardeş aileler tarafından daha önce adresleri tespit...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 13:24
Kimse Yok Mu Derneği Kırıkkale Şubesi, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi ve giyim yardımında bulunuyor.

Yardımlar, dernek binasına giden ailelere teslim ediliyor. Ayrıca kardeş aileler tarafından daha önce adresleri tespit edilenlere yardım paketleri götürülüyor. İçerisinde hurmadan, zeytine, yağdan kuru gıdaya kadar bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak yardım paketleri, düzenli olarak veriliyor.

Kimse Yok Mu Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Şaban Durukal, rahmet ayı Ramazan'ı yardımlaşma şölenine dönüştürmek için hevesli olan bütün gönüllüleri ve yardımseverleri iyilik seferberliğine davet etti. Derneğin Türkiye genelinde bu yıl yine ihtiyaç sahibi binlerce aileye gıda ve giyim yardımında bulunduğunu aktaran Durukal, ayrıca pek çok ilde sıcak yemek uygulamasıyla iftarlıkların evlere kadar götürüldüğünü vurguladı. Durukal, "Derneğimiz, tüm Türkiye ile dünyanın 103 ülkesine iftar ve sahur sofraları kurarak, bu Ramazan da paylaşmanın bereketini dünyanın dört bir köşesine taşımayı hedefliyor. Ayrıca dünyanın 20 ülkesindeki yetimlere yardım ulaştıran Kimse Yok Mu, dünya yetimlerinin de Ramazan ayının güzelliklerinden istifade edebilmesi için çalışma yapıyor." şeklinde konuştu.

Derneğin yılın 12 ayı hizmet verdiğine dikkat çeken Kimse Yok Mu Derneği Kırıkkale Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Güllüoğlu ise Kırıkkale’de her ay ortalama 100 aileye gıda ve giyim yardımında bulunduklarını aktardı. Hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için köprü görevi yaptıklarını hatırlatan Güllüoğlu, Ramazan ayında 81 ilde 178 bin 300 kumanya paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti: "Ayrıca 22 ilde iftar çadırları kurarak, 636 bin 300 kişiye iftar verip sıcak yemek dağıtılıyor. Yurt dışında ise 103 ülkede toplam 110 bin kumanya dağıtırken kurulan iftar çadırlarında 500 bin ihtiyaç sahibine iftar veriliyor."

Yardımseverlere de seslenen Güllüoğlu, Ramazan'da her akşam bir kişiye iftar yaptırabileceklerini ifade ederek, "Bunun için '10' yazıp 5777'ye SMS atmanız yeterli. Böylece 5 lira bağışlayabilirsiniz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.