Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimyasal silah kullanımının ardından Suriyeliler Güveççi sınırına geldi

Kimyasal silah kullanımının ardından Suriyeliler Güveççi sınırına geldi

Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınmak için yola çıkan Suriyeli aileler sınır hattında kaldı. Suriye'de iç karışıklığın kendini gösterdiği ve rejim kuvvetleri ile muhalif gruplar arasında ilk çatışmaların...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 11:48
Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınmak için yola çıkan Suriyeli aileler sınır hattında kaldı.

Suriye'de iç karışıklığın kendini gösterdiği ve rejim kuvvetleri ile muhalif gruplar arasında ilk çatışmaların yaşandığı bölgelerde yeniden hareketlilik başladı. Aradan geçen 2 yıllık sürenin ardından bölgede kimyasal silah kullanımı nedeniyle başlayan müdahale tartışmaları zorlu yaşam koşullarında hayatlarını sürdürmek zorunda kalan Suriyelileri yeniden sınır hattına yönlendirdi.
Suriye'deki karışıklığın ilk olarak kendini gösterdiği Cisr-el Şuğur ve Harabjoz köyleri kimyasal silah kullanımının ardından müdahale sinyalleri ile yeniden hareketlendi.

Uzun süredir Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün hemen karşısında yer alan sınır hattından sığınmacı girişleri durmuş bölge sessizliğe gömülmüştü. Ancak son 2 gündür muhaliflerin kontrolündeki bölgede sığınmacıların giriş hazırlıkları başladı. Bu bölgeden Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Suriyelilere izin verilmiyor. Sınıra aileleri ile birlikte gelen Suriyelilerin bu hattaki bekleyişleri sürüyor. Yayladağı-Suriye sınırında askeri hareketlilik gözlemlenmezken sınır hattında bulunan karakollardaki askerler geçişler nedeniyle sınır bölgelerinde nöbet tutmayı sürdürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.