Dolar 34,1993
%0.05
Euro 38,0116
%-0.22
Altın 2.910,840
%0.52
Bist-100 9.587,00
%-0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimyasal silah tehdidine karşı 'acil müdahale mobil yataklı birimler' kuruluyor

Kimyasal silah tehdidine karşı 'acil müdahale mobil yataklı birimler' kuruluyor

Geçtiğimiz hafta Suriyeli vatandaşların üzerine kimyasal silah yağdıran Esed karşısında Türkiye, sınırda alınacak önlemlerini hızlandırdı. Kimyasal silah saldırısı şüphesiyle Türkiye'ye getirilen Suriyeli vatandaşların hastanede...

  • Ege Postası
  • 05.09.2013 - 10:59
Geçtiğimiz hafta Suriyeli vatandaşların üzerine kimyasal silah yağdıran Esed karşısında Türkiye, sınırda alınacak önlemlerini hızlandırdı. Kimyasal silah saldırısı şüphesiyle Türkiye'ye getirilen Suriyeli vatandaşların hastanede bulunan diğer hastaları etkilememesi için sınır kapılarında "Acil Müdahale Mobil Yataklı Birimler" kuruluyor.

Kimyasal tehlikeye karşı gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan Kilis İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Reşit Başsimitçi, kimyasal saldırı sonucu yaralanmış bir kişinin, devlet hastanelerinde tedavi edilmesinin diğer hastaları da tehlikeye düşürebileceğini açıkladı. Başsimitçi, " Esed'in geçtiğimiz haftalarda Suriyeli vatandaşlara karşı kullandığı kimyasal silah karşısında Türkiye olarak bizde buna karşı önlem almak için harekete geçtik. Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karar ile Ceylanpınar, Öncüpınar ve Cilvegözü'nde bulunan Suriye gümrük kapılarının hemen yakınında sadece kimyasal hastalar için sahra hastanesi niteliğinde ayrı bir yer kurulacak. Şanlıurfa, Kilis ve Hatay'da kimyasal saldırı sonucu yaralanan vatandaşlara müdahalenin yapılacağı Acil Müdahale Mobil Yataklı Birimler kurulacak." dedi.

TIR'larla gelecek malzemelerin kurulum işlemlerinin tamamlanmasından sonra hemen faaliyete geçeceği bilgisini veren Başsimitçi, kimyasal saldırıya maruz kalmış insanların tedavileri için bütün olanakların sağlanacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.