Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar'dan MHP-AK Parti ittifakı değerlendirmesi

Kırkpınar'dan MHP-AK Parti ittifakı değerlendirmesi

AK Parti ve MHP’nin İzmir’de de yapacağı kesinleşen ittifakı değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Aday kim olursa olsun sonuç alamazlar. Sonucu Pazar akşamı görürsünüz” dedi. Kırkpınar'dan MHP-AK Parti ittifakı değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 26.11.2018 - 15:10

HALİDE DEMİR POLATLI/HABER MERKEZİ-AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İzmir için anlaşmaya varmasının ardından gözler, İzmir’de ittifak yapması beklenen CHP ve İYİ Parti’ye çevrildi.

İki partinin genel başkan ve genel merkez yöneticileri arasında görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki günlerde İzmir için İYİ Parti ve CHP’nin ittifakının gündeme gelmesi bekleniyor.

ADAY KİM OLURSA OLSUN SONUÇ ALAMAZLAR

Öte yandan AK Parti ve MHP’nin İzmir ittifakını Egepostası’na değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Aday kim olursa olsun sonuç alamazlar. Sonucu Pazar akşamı görürsünüz” dedi.

TAKDİR O PARTİYLE GÖNÜL BAĞI OLANLARINDIR

Bu tespitini MHP geleneğinden geldiği için yaptığını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, MHP tabanının ve teşkilatının sürekli değişen kararlara içten içe tepki duyduğunu ve bunun sandığa yansıyacağını savundu ve

“İYİ Parti parlamentoda 41 vekille temsil edilen, 5 milyon oy almış bir patidir. Diğer siyasi partilerin ittifakı bizi ilgilendirmiyor. Ancak siyasi partinin bir amacı ve hedefi olur. Hedefinizden vazgeçiyorsanız o zaman dönüp teşkilatlarınıza ve tabanınıza söyleyecek sözünüzün olması lazım. Bu sözünüzün de ayda bir değişmemesi lazım. Takdir o partiyle gönül bağı olanlarındır” diye konuştu.

DESTEĞİNİZİ SADECE ALKIŞLA TEST EDERSENİZ….

İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, isim vermeden MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi kast ederek, “Geldiğim geleneği bildiğim için İzmir’i ittifaklarına rağmen alamazlar diyorum. Söyledikleriniz eğer karşılık buluyorsa, doğruysa o zaman rakiplerinizi eleştirmekte haklı olursunuz. Siz içe kapanık bir şekilde, kendi teşkilatlarınıza özellikle ayda bir değişen ifadeleri kullanıyor ve desteğinizi sadece alkışla test ediyorsanız, o sizi yanılgıya düşürür. Orda alkış olabilir ama sonuç alamazsınız” değerlendirmesini yaptı.

ESASLAR NETLEŞTİKTEN SONRA SÖYLEYECEKLERİMİZ OLUR…

Olası İYİ Parti-CHP işbirliği için konuşmanın erken olduğunu, genel merkez düzeyindeki görüşmelerin sona ermesi ve sonucun kendilerine bildirilmesini beklediklerini kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İşbirliğinin esasları kesinleştikten sonra söyleyeceklerimiz olur. Tek başımıza girersek şunu alırız demek de doğru değil. Bu kentte biz 300 bin oy aldık. Ülke genelinde de 5 milyon oyumuz var. Belediye başkanlıklarımız mutlaka olacaktır. Bu konu üzerinde şu anda yorum yapmak bağlayıcı olur” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.