Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar’dan CHP Bornova’ya sert cevap

Kırkpınar’dan CHP Bornova’ya sert cevap

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırıkpınar yazılı bir açıklama yaparak CHP Bornova Gençlik Kolları’nın Sabuncueli tüneli önünde yaptığı basın açıklamasını eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2012 - 11:35

İşte o Açıklama 
Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere geçtiğimiz pazar günü 4. Olağan Büyük Kongremizi tamamladık. Başbakanımız her seçimde güçlenen 10 yılı aşkın iktidarına ve milletten gördüğü yüksek teveccühe rağmen kongreyi bir yenilenme projesi olarak nitelemiş, manifesto niteliğinde bir konuşma yapmıştır. Bu konuşmanın perde arkasında, kendini çağın ve toplumsal şartların referansına göre devamlı yenilemek vardı. Biz de liderimizin gösterdiği hedef doğrultusunda kendimizi devamlı yenilerken, birileri ne yazık ki yerinde saymaya ve kendini tekrarlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Gençlik Kolları Sabuncubeli Tüneli’nde bir eylem yapmış. CHP Gençlik Kolları’nın şantiye alanına inerek Sabuncubeli Tüneli’ni protesto etmesi, gereksiz bir proje olarak nitelendirmesi çok talihsiz bir açıklama olduğu kadar, CHP’nin insana, insan yaşamına ve hizmete bakışını göstermesi açısından oldukça manidardır. Evliya Çelebi’nin 400 yıl önce “Korkunç Sabuncubeli” olarak not düştüğü rampaları ve keskin virajlarıyla ölümlü kazaların en çok yaşandığı yerlerden biri olan Sabuncubeli’nde hayata geçirilecek olan bu proje İzmir – Manisa arasındaki seyahat süresini 15 dakikaya düşürüp konforu arttıracak aynı zamanda ölümlü kazaları azaltacaktır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” özdeyişinden hareketle siyasetin merkezine insanı alan AK Parti için toplam yaşam kalitemizi arttıracak, insanımızın yaşam standardını yükseltecek hiçbir proje gereksiz olamaz. Aynı zamanda bu projeyle devletin kasasının boşaldığını ve mali külfet oluştuğunu iddia eden CHP’li arkadaşlar yüksek maliyetli bakım ve işletme giderleri ile zamandan tasarrufla yılda yaklaşık 50 milyon TL tasarruf edileceğini hesap edememişler. Kaldı ki, mali külfet getirse bile söz konusu İzmir ise insanımızın yaşam kalitesini yükseltmekse AK Parti bu hizmeti yapar. Bir dikili ağacı olmayanlar her yatırımın her hizmetin arkasında bir bit yeniği aramak suretiyle siyaseti kirletmektedir.

Sabuncubeli yatırımının gereksiz olduğuna dair hiçbir argümanları yok. Yaptıkları, hamasi ve demogojik söylemlerle “ben de varım” kaygısıyla yapılmış içi boş bir açıklamadan öte bir şey değil. Size kalsa mali külfet getirecek diye hiçbir hizmet yapmayacağız. O zaman tüm alt yapı yatırımları durdurulsun, belediyeler hizmet yapmasın çünkü bedava olan hiçbir hizmet yok.

CHP Gençlik Kolları’na tavsiyem, başlangıç ve bitiş tarihi belli olan,  plan, proje ve etüt aşamalarından geçmiş projeleri bıraksınlar da defalarca açılış tarihi verilmesine rağmen her defasında ertelenen metro ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan diğer projelerin hesabını sorsunlar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.