Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırşehir'in kalbi Ahi Stadyumu'nda atacak

Kırşehir'in kalbi Ahi Stadyumu'nda atacak

Türkçe Olimpiyatları hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir, 9 Haziran Pazar gecesini bekliyor.Pazar günü Ahi Stadyumu'nda gerçekleşecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı hazırlıkları tamamlandı. 25 ülkenin katılacağı programı,...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 14:34
Türkçe Olimpiyatları hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir, 9 Haziran Pazar gecesini bekliyor.

Pazar günü Ahi Stadyumu'nda gerçekleşecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı hazırlıkları tamamlandı. 25 ülkenin katılacağı programı, 25 bin kişi stadyumda canlı olarak izleyebilecek. Programa günler kala şehir bayraklar, brandalar, bilbordlar ve çeşitli süslerle süslendi. Programda Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın türküleri de Türkçe Olimpiyatları çocukları tarafından seslendirilecek.

Kırşehir’de 9 Haziran günü gerçekleşecek programa 25 ülkeden 80 öğrenci katılacak. Kırşehir’de Filipinler, Irak, Tanzanya, Amerika, Kırgızistan, Almanya, Endonezya, Nijerya, Fransa, Azerbaycan, Tacikistan, Moldova, Türkmenistan, Bosna Hersek, Senegal, Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelerden gelen öğrenciler sahne alacak. Bu ülkelerden gelen Türkçe öğrencileri, türkü, halk oyunları, şiir ve özel yetenek alanlarında performanslarını sergileyecek. Programda Kırgızistanlı Adeliya Erik Kyzy, Neşet Ertaş’ın ‘Bahçe Duvarından Aştım' ve 'Yalan Dünya’ parçalarını seslendirecek. Azerbaycanlı Sebuhi Abdulzade ise Neşet Ertaş’a ait birkaç hareketli türküyle potpori yapacak.

Sunuculuğunu tecrübeli televizyoncu Cüneyt Polat’ın yapacağı programı, 10'a yakın ulusal ve yerel kanal canlı olarak verecek. Kırşehir İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Malik Demir, konuyla ilgili, "Kırşehir için çok önemli bir güne ev sahipliği yapılıyor. Tüm hazırlıklarımızı bitirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm halkımızı programımıza davet ediyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.