Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiteboard Türkiye Şampiyonası Gökova'da başladı

Kiteboard Türkiye Şampiyonası Gökova'da başladı

Türkiye Yelken Federasyonu faaliyet programında yer alan Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonası, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde başladı. Gökova Körfezi Akçapınar sahilinde yapılan şampiyonaya yerli...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 20:19
Türkiye Yelken Federasyonu faaliyet programında yer alan Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonası, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde başladı. Gökova Körfezi Akçapınar sahilinde yapılan şampiyonaya yerli ve yabancı 120 sporcu katılıyor.

Şampiyona hakkında bilgi veren Organizasyon Komitesi Başkanı Kerem Mutlu, Kiteboard'ın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok hızlı yükselen bir spor olduğunu söyledi. Gökova bölgesinin, kiteboardın en güzel yapıldığı yerlerden birisi olduğunu belirten Mutlu, "Özellikle termik rüzgarı ve sığ sularıyla öğrenenler için en güzel parkur. İstanbul’dan sonra bir uluslararası yarışı Gökova'ya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada 7 spor okulu bulunuyor. Şu an yarışlara 120 sporcu katılıyor. Kadınlar, gençler ve erkekler kategorileri var. 120 sporcunun 14'ü yabancı. Türkiye’de ilk kez bu yarışlar uluslararası Kiteboard Birliği tarafından puan statüsüne alındı. Bundan dolayı yabancılar da artık bu yarışlardan puan alabiliyorlar. İlerleyen yıllardan daha çok katılımla bu sporların yapılmasını ümit ediyoruz." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ise Akyaka'nın, son yıllarda Türkiye ve dünyadaki en önemli sörf alanlarından biri haline geldiğini ifade etti. Akyaka'da bulunan 7 okul ile turizm amaçlı sportif faaliyetler kapsamında yıl içerisinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Özer, "Burada her geçen gün sporcu sayısı artıyor. Bölgenin tanıtımı için biz de çalışmalara destek veriyoruz. Kiteboardın Türkiye'de gelişmesi ve dünyada bilinirliğinin artması için gayret sarf ediyoruz. Bu faaliyet, Türkiye ve bölge tanıtımına çok ciddi katkı sağlayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Üç yıldır kiteboard sporuyla ilgilenen 60 yaşındaki plastik cerrahı Dr. Serdar Eren de şunları söyledi: "Şu an hayatımın en önemli tutkularından biri. İş hayatımı bile kiteboarda göre organize etmeye çalışıyorum. Dünyanın her yerinde rüzgar neredeyse peşinden koşmaya çalışıyorum. Yarışlara, kazanmak için katılmıyorum daha çok eğlence amaçlı. Yarın 60 yaşına gireceğim. Bu yaşta bu sporu, bu kadar genç insanların yanında yapmak, beni daha genç ve fit yapıyor. Bunun heyecanı belki de var. Onlarla yarışmaktan ziyade yarışmayı bitirebilmek, kendimle yapacağım yarış diye düşünüyorum." Yarışlar, 22 Eylül 2013 tarihinde ödüllerin verilmesiyle sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.