Dolar 34,1938
%0.09
Euro 38,1640
%0
Altın 2.894,460
%-0.88
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu Paris'te, Vekiler CHP Genel Merkezi'nde

Kocaoğlu Paris'te, Vekiler CHP Genel Merkezi'nde

CHP'li 7 vekil Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla yerel seçim sürecini konuştukları sürpriz zirvede buluştu. Kocaoğlu'na yakın vekillerin yer almadığı zirvede 'Aziz Kocaoğlu olmasın' mesajının Kılıçdaroğlu'na verildiği öğrenildi

  • Ege Postası
  • 30.11.2013 - 20:55
EGE POSTASI - Aday olup olmayacağı bir türlü netlik kazanmayan Aziz Kocaoğlu için zaman daralırken,CHP'nin İzmir milletvekilleri de Kocaoğlu konusunda ikiye bölündü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'yla Genel Merkez'de bir araya gelen Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, Rahmi Aşkın Türeli, Birgül Ayman Güler, Musa Çam ve Güldal Mumcu'ya cezaevinde bulunan Mustafa Balbay'ın da destek verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'yla İzmir milletvekilerini buluşturan zirveye Kocaoğlu'na yakınlığı bilinen Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu ve Oğuz Oyan katılmadı. 

NELER KONUŞULDU'
Toplantıda İzmir'in yerel seçim öncesi durumu masaya yatırıldı. Somut olarak 'şu aday olsun' anlamında hiç bir isim telaffuz edilmedi. Ancak ortak mesaj, 'Aziz Kocaoğlu'na İzmir kamuoyunda bir tepki olduğu ve bu sürecin çok uzaması nedeniyle partinin bundan zarar gördüğü vurgulandı. Aziz Kocaoğlu'nun EXPO için Paris'te olduğu dönemde gerçekleştirilen toplantıda Aziz Kocaoğlu'nun adaylığıyla seçimde zorluk yaşanacağı dile getirilirken, Kocaoğlu olmasın mesajı ortak bir istek olarak Kılıçdaroğlu'na yansıtıldı. Geçtiğimiz aylarda 8 İlçe Başkanının Kocaoğlu'nu şikayet etmesinin ardından CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'na bu kez de Balbay'la birlikte 8 vekil yine Kocaoğlu'nu şikayet etmiş oldu. Kılıçdaroğlu'nun İzmirli vekillere 'süreci izlemelerini tavsiye ettiği ve Kocaoğlu'nun adaylığıyla ilgili net bir açıklama yapmadığı öğrenildi.

KOCAOĞLU CEPHESİNDE SÜRPRİZ ZİRVE

Paris dönüşü Ankara'ya apar topar giden Aziz Kocaoğlu'nun, ayağının tozuyla Kılıçdaroğlu'yla görüşmeye gitmesinin altında da İzmirli vekillerin yaptığı sürpriz zirveden ve zirvede konuşulanlardan haberi olması gösteriliyor. Ankara'da Kılıçdaroğlu'yla görüşmeden istediği sonucu alamayan Kocaoğlu'nun Kordon Otel'de kurmaylarıyla süpriz bir zirve gerçekleştirerek izleyecekleri yol haritasını konuştukları iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.