Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'na oy yok dediler

Kocaoğlu'na oy yok dediler

Geçtiğimiz hafta İzmir Metrosu’nda gerçekleşen Kırmızı Bayrak Töreni esnasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tören alanında yer alan sokak köpekleri için sarf ettiği "Sokak köpekleri zapt-ı rap altına alınmalı" sözleri sonrasında ayaklanan hayvan severler, eylem yaparak tepkilerini dile getirmeye hazırlanıyor. Sosyal medya üzerinde örgütlenerek eylem hazırlığına devam eden hayvan severler Pazar günü İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk bırakacaklar.

  • Ege Postası
  • 12.12.2013 - 16:54

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta Kocaoğlu'nun açıklamaları üzerine harekete geçen İzmirli hayvan severler ve sivil toplum örgütleri, Pazar günü Konak'ta bir yürüyüş gerçekleştirerek, Başkan Aziz Kocaoğlu'na tepki göstermek için belediye önüne siyah çelenk bırakacak. Sosyal medya üzerinden harekat başlatan ve HAYTAP önderliğinde örgütlenen hayvan sever dernekleri, "Aziz Kocaoğlu Başta Olmak üzere, hayvan düşmanı siyasilere oy yok" adı altında grup kurdu. Düzenlenecek eyleme Çanhaykoder, HAYDOY (Hayvanları doğal ortamda yaşatma derneği), ASKOD Aliağa, DOHAYKO Mordoğan Temsilciliği, Salihli Hayvanları Koruma Derneği, HAYTAP, Bizim Çocuklar Sokaktaki Canlar Pet Skandal, DOHAYDER gibi kuruluşların destek vermesi bekleniyor.

 

"BELEDİYE BAŞKANLARI BİZİ GÖRMEZDEN GELEMEZ"

Pazar günü Büyükşehir Belediyesi önünde eylem planlayan hayvan hakları savunucuları, sosyal medya üzerinde verdikleri mesajlarda şunları dile getirdi; "Hayvanlara karşı düşmanlığını her fırsatta açıkça dile getiren, onların çoğalmasına asıl sebep kendi iken utanmadan hayvanları ve hayvan hakları savunucularını suçlayan bir belediye başkanı istemiyoruz... Bir belediye başkanı şehrinde, insanına, hayvanına ve doğasına sahip çıkmak bakmak zorunda… Bunlardan birini istemeyip birde üstüne düşmanca ve hayvan sevmeyen kişileri kışkırtıcı açıklamaları ile hem sokak hayvanlarını hem de bizleri açıkça hedef haline getiriyor. Onun söylemlerinden cesaret alan ve zaten hayvan sevmeyen ilçe başkanları ve hayvan düşmanı kişiler hayvanlara daha fazla zarar vermeye başlıyor... 5199 sayılı hayvan hakları yasasını uygulamadığı gibi uygulanmasına da izin vermiyor... Aziz Bey hayvanları dolayısı ile hayvan hakları savunucularını yok saymaya devam ediyor... Ama bizler varız ve var olmaya devam edeceğiz... Bizlerin oyları ile seçilen bu kişi yine bizlerin oyları ile gitmeli... Hayvan düşmanı siyasilere ve Aziz Bey'e oy vermeyeceğimizi basın eşliğinde kamuoyuna duyurmak için meydana çıkıyoruz. Kapısına siyah çelenk koyup oturma eylemi yapacağız. Belediye başkanları bizleri görmezden gelemez... Bu şehir doğasıyla hayvanıyla hepimizin... Sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız... Tüm hayvan hakkı savunucularını 15 Aralık 2013 pazar günü saat 13: 00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne bekliyoruz."

 

KOCAOĞLU NE DEMİŞTİ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Meydanı’nda gerçekleşen ENGELSİZMİR Kırmızı Bayrak Töreni sırasında çevrede bulunan sokak köpeklerine ve kimsesiz hayvanlara atıfta bulunarak, “Hepimiz hayvan severiz ama Hayvanları Koruma Yasası çıktığından beri resmi törenlerin, açık havada yapılan etkinliklerin en büyük aktörü sokak köpekleri oldu. Bu doğru mudu? Yanlış mıdı? Yurt dışında da bu böyle m? Avrupa’da sokak köpeği var mı, yok mu ' Bu işin yasal düzenlemesi yapılır m? Arkadaşlarımız ve biz bu konuda soruşturmalar geçirdik. Savcılığa suç duyurusunda bile bulunuldu. Bu iş zapt-ı rap altına alınmalı. Konak, Gündoğdu , Cumhuriyet Meydanlarında sokak hayvanlarının sürüleriyle yaşamak zorunda değiliz. İsteyen evinde, bahçesinde besleyebilir. Ancak, bugünkü durumu kabul etmek mümkün değil. Bu yasanın bir an önce değişmesi gerekli. Bu hayvanların çoğu trafik kazasında ya sakat kalıyor ya hayatını kaybediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler tarafından son derece sağlıklı, veterinerler kontrolünde, yaşamalarını sağlamak bizim görevimiz. Ancak yasal engeller olduğunun da altını çizmek istiyorum” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.