Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan zam açıklaması: Maliyetler arttı, yatırımlar devam etmek zorunda

Kocaoğlu'ndan zam açıklaması: Maliyetler arttı, yatırımlar devam etmek zorunda

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı bir etkinlik sonrası basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlarken, başta suya yapılan yüzde 5’lik zam olmak üzere tartışılan birçok konuya açıklık getirdi. Zam konusuna açıklık getiren Başkan Kocaoğlu, artan maliyetleri işaret ederek, zammın kaçınılmaz olduğunu ve artışın Haziran ayı ile birlikte yürürlüğe gireceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 13:00
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelmesi beklenen İZSU’nun suya yapacağı yüzde 5’lik zammına dair bir açıklamada bulunan Başkan Kocaoğlu, “Maliyet hesaplarında yüzde 15’lik bir artış var.2011 yılının başından bu yana suya zam yapmadık ve maliyetler çok fazla arttı. İZSU yatırımlarına devam etmek zorunda. Arıtmalarını çalıştırmak zorunda. Orada çok büyük bir yatırım seferberliğine başladık. Arıtmalar şu anda Türkiye standartlarının çok üzerinde ve iyi durumdayız. Yüzde 5’lik bir zam öngörüyoruz ve zaten bütçemizde de bunu belirlemiştik. Haziran ayından itibaren bu zammı devreye sokacağız. Ulaşımda şu anda zam söz konusu değil” dedi.

Gördes açıklaması: Yetkimiz yoksa nasıl müdahale edelim'
Yine geçtiğimiz günlerde CHP Manisa Milletvekili Hasan Arı tarafından yapılan açıklamaya ve kendisinin, “Gördes Barajı’nda ve baraja yakın olan bölgede nikel madeni var. Burada toprakla madeni ayrıştırmak için kullanılan sülfirik asitin İzmir’in kuzeyine, yani Çiğli ve Karşıyaka’nın suyuna karışıyor” iddiasına yanıt veren Kocaoğlu, “O konuyu inceliyoruz. Biz bunu yasal mevzuat çerçevesinde, başından beri defalarca inceledik. Kendisi ile de görüştük, durumu çok iyi biliyor. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Gördes Barajı ve diğer barajlar konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi dahilinde bir şey yok. Bu konuda yetkimiz yok. Eğer yetkimiz olursa, duruma müdahale ederiz. Yetkimiz yoksa nasıl müdahale edeli? Belediye de, devlet de, kurumlar da, vatandaş da gücünü kanundan alıyor. Biz bir hukuk devletiyiz. Orada bir hakkı hukuku varsa müdahale ediyor” ifadelerini kullandı.

“Körfez belediyenin en büyük hedefidir”
Körfezde yaşanan med-cezir ile birlikte deniz suyunun yükselmesi ve yaşanan su taşkınları konusunda da bir açıklama getiren Başkan Kocaoğlu, “Körfez söz konusu ise, körfezde bilimsel araştırma 1832 yılında yapıldı. Bunun ardından aynı araştırmayı ilk defa 9 senedir biz yapıyoruz. Körfezin durumu belli. Sıvılaşmadan da olabilir, küresel ısınmadan da olabilir. Bu ayrı bir konu. Elimizde bilimsel veriler olmadan tahmin yürütmek doğru değil. Biz bilimsel bir veri olmadan herhangi bir şey söylememiz mümkün değil. Biz körfezi İzmir’in önüne Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük hedefi olarak koyduk. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. ÇED raporu bakanlığa sunuldu. Bir an önce netice alıp, hızlı bir şekilde körfezi rehabilite etmeye başlayacağız” dedi. Başkan Kocaoğlu, ayrıca yine deniz kabarması sonucu, Mavişehir ve Karşıyaka bölgelerinde yaşanan su baskınlarına karşı önlem alınıp alınmayacağı ile ilgili soruya ise, “Arkadaşlarımız bunu değerlendiriyorlar. O iş bir proje işi. Denizle kara arasına set çekmek mi gerekir, duvar mı yapmak gerekir, o ayrı bir konu. Ona yapılacak bilimsel araştırmalar sonrasında cevap verebilirler” şeklinde yanıt verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.