Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta Engelliler Günü'nde tek kişilik eylem!

Konak'ta Engelliler Günü'nde tek kişilik eylem!

Konak Belediyesi’nde geçtiğimiz yıl işten çıkartılan Mehmet Metin Sayar adlı vatandaş belediye önünde tek kişilik eylem başlattı. Aralık 2014’te gerçekleşen hizmet alım ihalesinin ardından işten çıkartıldığını belirten ve yüzde 58 engelli olduğunu belirten Sayar, Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a seslenerek, “Engelliler günün kutlu olsun Sayın Pekdaş. Sokakta kaldım, insafınız bu m? İşimi geri istiyorum” diyerek yaşadıklarına isyan etti. Engelliler Günü Yer: Konak

  • Ege Postası
  • 03.12.2015 - 17:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’nin temizlik işleri bünyesinde yaklaşık 5,5 yıl süresince taşeron olarak çalışan Mehmet Metin Sayar, geçtiğimiz yılki hizmet alım ihalesinin ardından işten çıkartıldı. Yaşadığı şokun ardından hayatı adeta alt üst olan Sayar, işsiz kalmanın yanı sıra borçları nedeniyle de zorlu günler geçirmeye başladı. Yüzde 58 oranında engelli olduğunu aktaran Sayar, isyanını belediye önüne taşırken, tek kişilik eylemin altına imza attı. Sayar, Dünya Engelliler Günü’nde belediye hizmet binası önünde nöbete başladı ve üstündeki pankartla Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a seslendi.
 
 
ENGELLİLER GÜNÜ’NDE PEKDAŞ’A ENGELLİ İSYANI
Sabah saatlerinden itibaren Konak Belediyesi önünde tek kişilik eylem başlatan ve hakkını arayan Mehmet Metin Sayar, sözleşmesinin sona erdiği gerekçesiyle geçtiğimiz yılın sonunda taşeron firma bünyesinden kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden işten çıkartıldığını belirterek, işini geri istedi.
 


“İŞİMİ GERİ İSTİYORUM”
“Hakkımı istiyorum” diyerek Konak Belediyesi yönetimine ve Başkan Sema Pekdaş’a seslenen Sayar, “Diğer arkadaşlarımla birlikte gerekçesiz olarak işten çıkartıldık, Hiçbir hakkımızı alamadık. Ancak, kadro daraltmayı bahane gösteren belediye yönetimi bunun arkasından yüzlerce kişiyi daha işe aldı. Biz işten çıkartılırken aldığımız para aylık bin 300 lira iken, bizden sonra işe giren personel bin 800 lira maaşla işe başladı. Bu nasıl adaletti? İşe dönüş davası açmak istedim, ancak zaman aşımı gerekçesiyle bu talebim mahkeme tarafından reddedildi. Avukat tutacak param olmadığı için de hakkımı arayamadım, adeta kış günü sokakta kaldım. Bir yıldır bu eziyeti çekiyorum. İşsizim ve 30 milyar borcum var. Evim kira, eşim temizliğe gidiyor, eve giren para 4 evladıma yetmiyor. Evimize kaç sefer icra geldi” dedi.
 
“BU NASIL EMEKÇİ DOSTLUĞU'”
Yüzde 58 oranda engelli raporu bulunduğunu ve astım hastası olduğunu belirten Sayar, “Kimseden lütuf değil, hakkım olanı istiyorum” diyerek şunları kaydetti: “Tek isteğim haksız yere elimden alınan işimin bana geri verilmesidir. Mağduriyetim giderilsin. Ben bu belediyeye 5,5 sene boyunca emek verdim. Bu kent için çalıştım. Bunu hak etmedim. Benim gibi engelli bir işçiyi işten çıkartanları vicdanlarıyla yüz yüze bırakıyorum… Sayın Pekdaş bugün belediyeden çıkarken beni görmesine karşın yüzüme bile bakmadı. Yanımdan geçip gitti ancak oralı bile olmadı. Bu nasıl emekçi dostu başkanlıktı? Bu nasıl işçi dostluğudu? Bu soğukta burada tek başıma direniyorum. Güvenlik görevlileri bile beni engellemeye çalıştı, burada eylem yapamazsın dedi. Engelliler Günü’nde bu nasıl bir ayıptı? İnsafın bu mu başka? Engelliler günü kutlu olsun…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.