Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Adliyesi'ne engelli asansörü yapılacak

İzmir Adliyesi'ne engelli asansörü yapılacak

İZMİR Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, yönetim kurulu üyeleri ve meslektaşları ile birlikte '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle yaptığı basın toplantısına, engelli meslektaşların ve vatandaşların adliyeye daha rahat girip çıkmaları için rampa ve engelli asansörü yapılacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2015 - 14:42
Bayraklı Adliye 4. Kat Baro Birimi'nde yapılan toplantıda konuşan Baro Başkanı Aydın Özcan, Türkiye'nin, BM Engelli İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ülke olmasına rağmen gereğini yapamadığını söyledi. Engelli ve yaşlıya verilen maaş hakkının 2013 yılında sosyal yardıma havale edilip, bu desteğin alınabilmesi için sadece engellinin değil akrabalarının da açlık sınırının altında yaşama şartı getirildiğini, bu nedenle bir çok engelliye bakan kişinin maaşlarının kesilip, önceden ödenenlerin de geri istendiğini hatırlatan Aydın Özcan, “Engellilerin evde bakımı için akrabalarının da açlık sınırının altında yaşaması koşulu aranmaktadır. Oysa engelli hayatı oldukça zorlu ve pahalıdır. Değil açlık sınırı orta halli bir aile için bile engelli ihtiyaçlarının karşılanması büyük ekonomik zorluklar içermektedir. İktidarın mantığı sadaka ve lütuf kültürünün bir ürünüdür. Sosyal devlet ilkesi ile asla bağdaşmayacak bir uygulama ve düzenleme ile devlet engellileri tamamen yakınlarının bakım ve insafına terk etmiştir. Eğitim hakkı da engelli bireyler için ulaşılamaz bir haldedir. Engelli bireylerin yüzde 65'i okuryazar değildir. Engelli bireylerin sadece yüzde 7'si lise eğitimini, yüzde 2'si ise üniversite eğitimini tamamlayabilmektedir. Türkiye engelli eğitiminde dünyanın en yoksul ülkeleri ile aynı seviyededir. Hükümetin engellileri ve ailelerini oy potansiyeli haline getiren sadaka politikası değişmeden engelli sorunlarının çözülmesi mümkün değildir. İzmir Barosu'nun, engellilerin 'eşit hayat hakkı mücadelelerine' sonuna kadar destek olacağını, bu dönüşüm için engelli yurttaşlarımızla beraber mücadele edeceğimizi bildiririz" dedi.


Özcan, ayrıca baro olarak açılan 'işaret dili' kursuna 30 meslektaşının katıldığını anlattı, "Adliyeye gelen engelli meslektaşlarımız ve vatandaşların İzmir Bayraklı Adliye Sarayı'na daha rahat girip çıkmaları için tespit ettiğimiz yerlere rampa, engelli asansörleri ve engelli tuvaletleri yapılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte ortaklaşa çalışma yapıyoruz. Bunlar kısa sürede hayata geçirilecek. Ayrıca bebek emzirme odaları da yapılacak" dedi. (DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.