Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta baş döndüren atamada ikinci perde

Konak'ta baş döndüren atamada ikinci perde

Konak Belediyesi'nin zabıta biriminde geçtiğimiz yıl sonunda gerçekleşen ve büyük tartışmalara yol açan atama rüzgarında ikinci perde yaşandı. Toplam 3 dönemdir birimin başında müdürlük yapan Engin Çetin'in görevden alınmasıyla zabıtanın başına atanan Teyyar Fırat'ın kadrosu 5 ay geriden geldi. Vekil olarak zabıta müdürlüğüne atanan Fırat, son görevlendirmeyle birlikte resmen zabıta personeli oldu. Baş döndüren atamada ikinci perde

  • Ege Postası
  • 08.05.2015 - 11:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kurulduğu 1984 yılından bu yana Konak Belediyesi'nin en kritik birimlerinden olan Zabıta Müdürlüğü'nde Aralık ayında başlayan ve teşkilatı sil-baştan düzenleyen rotasyon krizinde yine kritik bir gelişme yaşandı.
 
KADROSU BEŞ AY SONRA GELDİ
15 Aralık 2014 tarihinde belediyenin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında memur olarak göreve başlayan ve aynı gün içerisinde Başkan Sema Pekdaş'ın imzası ile gerçekleşen atamayla vekaleten Zabıta Müdürlüğü'nün başına getirilen emekli polis memuru Teyyar Fırat, beş ay sonra zabıta kadrosuna atandı. Gerçekleşen son değişiklikle birlikte zabıta özlük haklarına kavuşan 52 yaşındaki Müdür Teyyar Fırat, önümüzdeki süreçte belediyeden yeni görevi doğrultusunda maaş, mesai ücreti ve makam tazminatı alacak.
 
ÖNCE VEKİL MÜDÜR, SONRA ZABITA OLDU
31 yıldır teşkilatta görev yapan ve üç dönemdir de müdürlük görevini üstlenen Engin Çetin'in kızağa çekilmesiyle birimin başına geçen Fırat'ın kadrosu geriden gelirken, belediyenin en kritik biriminde bitmek bilmeyen kriz de son gelişmeyle yeniden alevlendi. 2005 yılında polis teşkilatından memur rütbesiyle emekli olan Fırat'ın asil kadro şartlarını taşıyıp taşımadığıyla ilgili tartışmalar sürerken, Aralık ayında gerçekleşen jet atamanın gölgesinde müdürlükte yeniden görevlendirmeye gidilmiş oldu.


 
MEVCUT PERSONEL SINAV BEKLERKEN, VEKİL MÜDÜR'E İKİNCİ İMZA
Diğer yandan, Zabıta Müdür Yardımcısı Engin Çetin ve 3 zabıta amiri de dahil olmak üzere toplam 4 rütbeli personel ise açılacak sınavda terfi alabilmek için sıra beklerken gerçekleşen son görevlendirme personel arasında yeniden huzursuzluğa yol açtı. Aralık'ta gerçekleşen rotasyonda zabıtanın teşkilat şemasında en üst koltuğa vekaleten görevlendirme yapılması, mevcut kadroda uzman personel varken dışarından personel atamasına gidilmesinin de sorgulanmasına yol açmış, diğer amirlerin terfi ve atama haklarının ellerinden alındığı şeklinde yorumlanmıştı.
 
ATAMANIN ARDINDAN ZABITANIN ALTI ÜSTÜNE GELMİŞTİ
Zabıta biriminde yaklaşık beş aydır görev yapan ve teşkilatta geçmişi bulunmayan Fırat'ın koltuğa oturmasıyla müdürlükte topyekün operasyon başlamış, personelin üçte ikisinin görev yerleri değiştirilmişti. Zincirleme ilerleyen görevlendirme krizinin son perdesinde yasal unvan ve kadrosu komiser yardımcısı olan 10 personel, terfi için gerekli sınav olmaksızın imza ile zabıta komiseri yapılmıştı. Astları üst yapan bu atamalar sonrasında sürgün iddiaları gündeme gelmiş ve belediye hizmetlerinde de aksamalar yaşanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.