Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta tuvalet krizi

Konak'ta tuvalet krizi

İzmir'de her gün yoğun insan kalabalığının olduğu tarihi Konak Meydanı'nda tuvalet krizi yaşanıyor. Klozete oturup eylem yapmışlardı

  • Ege Postası
  • 06.11.2016 - 11:19

Konak Meydanı'ndaki alt geçitte bulunan tuvaletle birlikte, 1 TL madeni para ve manyetik kartla çalışan otomatik temizleme sistemine sahip hijyenik iki tuvalet de arıza nedeniyle çalışmıyor. Bu durum Türkiye'nin üçüncü büyük kentine yakışmıyor. Geçtiğimiz yıllarda tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı, tuvalet sorununu gündeme getirmek için, çarşıda yolun ortasına koydukları klozetlerin üzerine takım elbiseleriyle oturup eylem yapmıştı.

Her gün binlerce İzmirlinin geldiği çarşıdaki tuvalet sorunu henüz çözülmedi. 

Çevredeki taksi duraklarındaki şöför esnafı, tuvaletlerini arızalı olmasından dolayı vatandaşların zor durumda kaldığını belirterek, "İhtiyaç gidermek için tuvaletlere gidip kapalı olduğunu görenler çaresiz kalıyor. İçlerinde dayanamayıp yerinde zıplayanlar oluyor.

Biz kendilerini vapur iskelesindeki tuvalete yönlendiriyoruz. ancak orası da kalabalık olduğu için sıraya girmek zorunda kalıyorlar. Gündüz dayanamayıp, çimlerin üzerine, ağaçların arasına ihtiyaç gidenler, gece ise kapalı tuvaletlerinin kapısının önüne yapanlar oluyor. Sabah pislik kokusundan duramıyoruz. Tuvalet mağdurları arasında turistler de var. Yaklaşık 1.5 ay önce hizmete giren otomatik tuvaletler ise kısa sürede arıza yaptı, bir daha bakımı yapılmadı. Meydandaki geçit altındaki tuvalet de 6 aydır çalışmıyor" iddiasında bulundu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.