Dolar 34,1769
%0.04
Euro 38,1642
%0
Altın 2.916,950
%-0.11
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta Gezi ruhu yeniden doğdu

Konak’ta Gezi ruhu yeniden doğdu

Konak Belediyesi, Gezi direnişinin yıldönümünü Bandosol grubunun konseri ve Gazeteci-Yazar Can Dündar’ın hazırladığı Gözdağı belgeseliyle andı. Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülü ve plastik mermiyle bir gözünü kaybeden 6 yurttaşın hikayesinin anlatıldığı belgeseli izlemeye gelen İzmirliler Gezi ruhunu bir kez daha yaşadı.

  • Ege Postası
  • 04.06.2014 - 10:33
İZMİR- Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında ve sonrasında hayatını kaybedenlerin, yaralananların anıldığı etkinlik, Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı. Salonu dolduran İzmirliler, 31 Mayıs’ta başlayan Gezi direnişinin ruhunu bir kez daha yaşadı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Gazeteci Yazar Can Dündar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve çok sayıda davetli katıldı. Anlamlı etkinlik ilk olarak Gezi eylemleri sırasında yaptıkları müzikle direnişe destek veren İzmirli Bandosol grubunun konseriyle başladı. Solist Orçun Öçgüler’in öncülüğünde sahneye çıkan grup Gezi eylemleri sırasında besteledikleri şarkıları bir kez daha dile getirdi.  Büyük beğeni toplayan konser sırasında salondaki dinleyiciler de gruba alkışlarıyla eşlik etti.

GÖZDAĞI İZLEYİCİYLE BULUŞTU
Konser sonrası söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gezi direnişinde hayatını kaybedenleri andı. Gezi’nin demokrasi için bir araya gelen insanların şanlı direnişi olduğunu dile getiren Pekdaş, “Gezi olaylarında yaralananlar, gözlerini, hayatlarını kaybedenler oldu. Biz onlara çok şey borçluyuz. Haziran direnişini unutturmamak, insanlık değerlerini hep yaşatmak, kapitalizmin vahşi saldırılarına dur demek için bizi çok şey bekliyor. Bu belgeseli bizimle paylaşan Can Dündar’a çok teşekkür ederiz” dedi. Etkinlik daha sonra Gazeteci-Yazar Can Dündar’ın hazırladığı ve Gezi direnişinin 48 saatinin anlatıldığı Gözdağı adlı belgeselin gösterimiyle devam etti.

“TÜRKİYE GÖRMEYE BAŞLAMIŞTI, GÖZÜNDEN VURULDU”
Gezi direnişi sırasında polisin attığı plastik mermi ve gaz kapsülüyle gözünü kaybeden 6 yurttaşın gözünden ilk 48 saatinin anlatıldığı belgesel izleyicilerden büyük beğeni aldı. Salonu dolduranlar “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı, alkışlarla Gezi eylemleri sırasında dile getirilen sloganlara eşlik etti. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı gösterimin ardından sahneye çıkan Can Dündar, salondan gelen tepkilere teşekkür etti. “Türkiye görmeye başlamıştı, gözünden vuruldu. Ama görmesi gerekeni görmüştü” diyen Dündar, “Bu film cesarete ve korkaklığa dair bir film. Bu filmde en sıradan insanların bile bir anda nasıl cesaretle ayağa kalkabildiğini gördük. Polis ordusunu nasıl geriletebildiğini gördük. Cesaretin nasıl karşı tarafta büyük bir korku yarattığını, bir bakanın sesinden, başbakanın nefesinden hissettik. Biz cesur olursak, bize korku salanların nasıl korku içine düşenleri çok net gördük. Bunu yaptık, yine yapabiliriz” diye konuştu. Gezi direnişinin ilk 48 saatinin anlatıldığı belgeselde direnişi sırasında polisin attığı plastik mermi ve gaz kapsülüyle gözünü kaybeden 6 yurttaşla yapılan röportajların yanı sıra medyaya yansımayan görüntüler yer alıyor. Müziklerini dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın yaptığı belgesel tamamen ücretsiz ve halka açık mekanlarda gösterilecek.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.