Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konya’da 75 engelli bir günlüğüne asker oldu

Konya’da 75 engelli bir günlüğüne asker oldu

Konya’da Engelliler Haftası dolayısıyla 75 engelli 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı. Aileleriyle birlikte temsili askerlik için 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na gelen engelliler, kamuflajlarını...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 18:00
Konya’da Engelliler Haftası dolayısıyla 75 engelli 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı. Aileleriyle birlikte temsili askerlik için 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na gelen engelliler, kamuflajlarını ve botlarını giyip yemin etti.

    Engelli askerlerler, bir günlük askerliklerinde selam verme, esas duruş, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimlerini aldı. Tören alanında kurulan stantlarda silahların üzerine ellerini koyarak yemin eden askerler, daha sonra tezkerelerini aldı.

    Programda konuşma yapan Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, askerlik görevini çeşitli nedenlerle yerine getirmeyenlerin bir gün dahi olsa bu görevi yerine getirmeleri için bir araya geldiklerini dile getirdi. Tümgeneral Özkaya engelli askerlere seslenerek “Bu kutsal ocakta sizlerle böylesi mutlu ve gururlu bir günü paylaşmaktan onur duyuyoruz. Yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz mücadele ile kalplerdeki ve kafalardaki engelleri kaldırdığınız için sizleri ayrıca kutluyorum ve alınlarınızdan öpüyorum.” dedi.

    Engelli askerleri tebrik eden Garnizon Komutanı Özkaya, “İçtiğiniz andın sizlere, ailelerinize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

    "TERÖR ÖRGÜTÜYLE SAVAŞMAK İSTERDİM"

    Tezkeresini alan bedensel engellilerden Mehmet Ali Kabak, bir gün de olsa askerlik yaptığı için mutlu olduğunu dile getirdi. “Sağlıklı olsaydım terör örgütüyle savaşmak isterdim” diyen Kabak, “Kıyafetlerimizi giydik ve bir günlük askerliğimiz başladı. Selamlama yaptık. Yoklamamız yapıldı. Öğle vakti geldiğinde karavanada yemek yedik. Ben sağlıklı olsaydım Şırnak'ta terör örgütüyle savaşmayı çok istiyordum. Bu PKK'nın bitmesini istiyoruz. Bu illetten kurtulmak istiyoruz. Keşke normal olarak askerlik yapabilsek ama biz bu dünyaya engelli olarak geldik. Biz kaderimizle barışığız." dedi.

    Yemin töreni ve konuşmaların ardından engelli askerlere Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yasin ve AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu terhis belgelerini verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.