Dolar 34,1938
%0.04
Euro 38,1239
%0.08
Altın 2.897,770
%0.06
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon ve Pasaport'ta Büyükşehir'e tam destek

Kordon ve Pasaport'ta Büyükşehir'e tam destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin vitrini konumundaki Kordon ve Pasaport için hazırlanan yönetmelikte yaptığı revizyon çalışmaları bölgedeki esnaftan ve yöre sakinlerinden tam not aldı. Talepler doğrultusunda hazırlanan ve önümüzdeki günlerden itibaren yürürlüğe girmesi beklenen revizyon önerisine yeşil ışık yakan esnaf camiası, yönetmeliği sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti. Kordon ve Pasaport'ta Büyükşehir'e tam destek

  • Ege Postası
  • 15.03.2016 - 13:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport için hazırlanan yönetmeliği revize etti.

"KORDON VE PASAPORT'TA YENİ YÖNETMELİK" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Yayalara ve bölgelerdeki apartman sakinlerine daha rahat kullanım imkanı sağlayan çalışma, kent estetiğini de ön plana çıkartarak tek tip şemsiye ve tente uygulaması sayesinde iş yerlerine kesin hatlarla standart getirecek. Kordon ve Pasaport’ta özgü karakteri belirgin hale getirecek revizyon faaliyetlerine son çekli ise esnaf ve bölgede yaşayan halk ile yapılan toplantıların ardından talepler doğrultusunda verildi. Meclis onayına sunulan Kordon ve Pasaport Yönetmeliği kapsamında esnaf camiasından önemli açıklamalar geldi.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR
Bölgeye can katacak kritik düzenlemeler içeren yeni yönetmeliğin hem bölgede yaşayan vatandaşlar, hem esnaf, hem de İzmir'in kıyı şeridine can katacağına dikkat çeken Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu. Geçtiğimiz yıldan itibaren hazırlıklarına başlanan ve esnafın yerel yönetime sunduğu talepler doğrultusunda ortak akılla hazırlanan son düzenlemenin Kordon'un değerine değer katacağına dikkat çeken Şanlı, yaz ayları öncesinde yaşanan sıkıntıların da aşılacağını ümit ettiklerini söyledi.
 
YÖNETMELİK KORDON'UN KURTULUŞU OLACAK
Hazırlanan yeni düzenlemelerin Kordon'a can katacağına değinen Dernek Başkanı Şanlı esnaf camiasının beklentilerini şu sözlerle ifade etti: "Yönetmelik değişikliği ile birlikte hem Kordon, hem de İzmir rahatlayacak. Kordon Avrupa standartları ile yarışır hale geliyor. Eskiden biz Avrupa turlarına çıkar, Prag, Paris, Viyana, Barselona'daki işletmeleri incelerdik. Artık yurt dışından gelip Kordon'un fotoğraflarını çekerek bizi örnek alacaklar. Kordon hem İzmir'e, hem de Avrupa'ya örnek olacak. He şey daha güzel bir Kordon için. Biz özverili çalışmalarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ve bürokratlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belki bize maddi anlamda ek yük getirecek ama, bu yönetmelik değişikliği sayesinde Kordon daha güzel bir çehreye kavuşacak."
 


ESNAFTAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI: KORDON HEPİMİZİN
Yönetmelik ile birlikte Kordon'da bazı özel önlemlere gidilmesini beklediklerini de dile getiren Şanlı, "Kordon'da çok güzel şeyler yapılıyor, belediyenin buradaki yatırımları sonrasında bölgeye adeta can katıldı. Ancak ne yazık ki, halkımız bunun kıymetini bilemedi. Döşenen çimlerin daha bir yıl geçmeden defalarca yenilendiğini gördük. Sabahları Kordon'daki çimler ve deniz kenarındaki alan adeta Harmandalı çöplüğüne dönüyor. Kıyı kesiminin de düzene girmesini ümit ediyoruz. Sonuçta burası İzmirlinin parası ile yapılan ve kamuya ait bir alan. Vatandaşların kendilerine verilen bu özgürlüğü, sunulan fırsatları kötüye kullandığını gördükçe üzülüyoruz. Halkın da burayı koruması, sahip çıkması gerekiyor. Sadece belediyenin önlem alması yeterli değil. Kordon'a en iyi çim döşeniyor ama birtakım kişiler burayı sanki kır düğün salonumuymuş gibi kullanıyor. Bu manzara İzmir'e yakışmıyor. Haliyle hem esnaf, hem de burada yaşayan halk bundan rahatsız. Çekirdek yiyerek, ateş yakarak, mangal yaparak çimlere zarar verenlere cezai yaptırım getirilmesini diliyoruz. Ayrıca bu konuyla ilgili bir de önerimiz olacak, çimler akşam saatlerinde sulandığı takdirde bu sıkıntı ortadan kalkacaktır diye düşünüyoruz. Sonuçta, Avrupa'nın hiçbir yerinde böylesine güzel bir doğal zenginlik, halka sunulan fırsatlar bu kadar kötüye kullanılmamıştır. Kordon hepimizin, lütfen sahip çıkalım" dedi.
 
YENİ YÖNETMELİK NELER GETİRECEK'
Yeni yönetmelik, kentin en önemli dinlenme, gezi ve eğlenme mekanı olan Kordon ve Pasaport’u, kamu yararına öncelik tanıyan bir anlayışla kente yeniden kazandırmak için kullanım esaslarını belirleyici şekilde hazırlandı. Mevcut Kordon yönetmeliği 2000’li yıllarda hazırlanmış ve 2008 yılında revize edilmişti. Pasaport Yönetmeliği ise 2014 yılında onaylanmıştı. Geçen zaman içinde değişen konfor koşulları ve kullanıcıların ihtiyaçlarını gözeten bir anlayış ile yenilenen yönetmelikler, Kordon’un estetik görünümünü geliştirici ve bu bölgede yaşayanların rahatsız oldukları konularda iyileştirmeler getiren kullanım özellikleri içeriyor.
 
NERELERİ KAPSIYOR'
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2000 yılında, Cumhuriyet Bulvarı ve Alsancak Limanı arasında kalan Kordon dolgu alanında rekreasyon ve dinlenme aktivitelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla düzenleme projesi yapılmış ve proje ile Atatürk Caddesi üzerindeki yapıların zemin katındaki lokanta, pastane, kahve gibi dış mekan servis hizmeti verebilen işletmelerin geçici servis sunabileceği alanlar tarif edilmişti. Bu alandaki kullanım esaslarını belirleyen “Atatürk Caddesi’nin (Birinci Kordon) Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı Arasında Yapılan Düzenleme ve Bu Alanın Kullanım Esaslarına Ait Yönetmelik”  aynı yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanmıştı. Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasında kalan Pasaport bölgesi ise  “İzmirDeniz Projesi” (Kıyı Tasarım Projesi) kapsamında 2013 yılında düzenlenmiş, bu bölgedeki işletmelerin kamusal alan kullanımları 2014 yılında çıkarılan yönetmelikle düzenlenmişti. Benzer nedenlerle bu yönetmelikte yer alan hükümlerde de değişikliğe gidilerek yeni yönetmelik hazırlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.