Dolar 33,9726
%0.1
Euro 37,8101
%-0.02
Altın 2.750,370
%0.14
Bist-100 9.937,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kore Savaşı Vakfı, gazi torunları ile Türk yemeği yedi

Kore Savaşı Vakfı, gazi torunları ile Türk yemeği yedi

Kore Savaşı Vakfı, burslu okuttukları gazi torunları ile Türk restoranında dönem sonu toplantısı gerçekleştirdi.Güney Kore’de Kore Savaşı’nın hatıralardan silinmemesi için yıllardır faaliyet gösteren Kore Savaşı Vakfı, üniversitelerde...

  • Ege Postası
  • 17.06.2013 - 11:23
Kore Savaşı Vakfı, burslu okuttukları gazi torunları ile Türk restoranında dönem sonu toplantısı gerçekleştirdi.

Güney Kore’de Kore Savaşı’nın hatıralardan silinmemesi için yıllardır faaliyet gösteren Kore Savaşı Vakfı, üniversitelerde derslerin bitmesi ile burslu okuttukları öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Vakfın burs programı kapsamında Güney Kore’deki üniversitelerde okuyan Türk öğrenciler ile beraber akşam yemeği yiyen vakıf yöneticileri, adres olarak bir Türk restoranını seçtiler.

Yemekte bazı vakıf yetkilileri kebap dışında yeni bir Türk yemeği yemenin heyecanını yaşarken, öğrenciler ise Türkiye havasını yeniden solumanın sevincini yaşadı.

Kore Savaşı Vakfı, Kore Savaşına katılan gazilere yardım faaliyetleri ile tanınıyor. Şu an hali hazırda Güney Kore’de 4 Türk öğrenci Gazi oğlu veya torunu olması hasebiyle burslu lisans veya lisans üstü eğitim alıyor. Vakıf ayrıca Türkiye’de Gazi torunu olan 40 kadar ilk orta öğretim öğrencisine eğitim masrafını karşılamasında yardımcı oluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.