Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köyün gençleri ile yaşlıları birlikte Kuran öğreniyor

Köyün gençleri ile yaşlıları birlikte Kuran öğreniyor

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Takazlı köyünde vatandaşlar yatsı namazı sonrası bir araya gelerek Kur’an Kerim okumayı öğreniyor. Takazlı köyünün eski okulunda açılan kursa 3-5 kişiyle başlayan genç yaşlı vatandaşlar,...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 16:42
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine bağlı Takazlı köyünde vatandaşlar yatsı namazı sonrası bir araya gelerek Kur’an Kerim okumayı öğreniyor. Takazlı köyünün eski okulunda açılan kursa 3-5 kişiyle başlayan genç yaşlı vatandaşlar, şimdi ise 16 kişiyle kursu sürdürüyor.

Takazlı köyü imamı Halil İbrahim Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Köylü vatandaşlarımızın isteği üzerine köyümüzün kapalı bulunan ilkokulunda Kur’an kursu açtık. Allah razı olsun katılımımız iyi. Gündüzleri bayanlar Kur’an eğitimi alıyorlar. Biz de her akşam yaklaşık iki saat yatsı namazı sonrası kursa katılan 16–20 arasındaki vatandaşa Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmeye çalışıyoruz. Sadece Kur’an okutmayı öğretmiyoruz, bunun yanında dini sohbetlerimiz de oluyor. İnsanlarla kaynaşmaya, dini yönden eksikleri, sorunları varsa onları da gidermeye çalışıyoruz. Mutlaka her yerde dini yönden bir eksiklik, bir sıkıntı vardır. Bununda görevi bize düşüyor. Biz de elimizden geldiği kadarıyla bu sorunları gidermeye çalışıyoruz. Kursumuz fındık mevsimi olan Ağustos ayına kadar devam edecek." dedi.

        Kursa katılanların en yaşlısı olan emekli hava astsubay Osman Çetinkaya (74) ise "İmamızın teklifi üzerine bu kursa iştirak ettik ve eğitime başladık. İki aydır kursumuz devam ediyor. İlim öğrenmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

        Emekli öğretmen Nuri Terzi ise "Aralık ayında bu kursa sıfırdan başladım. Allah’a şükür bir şeyler öğrendik. İnşallah devam eder. Belli bir yaştan sonra bu zor oluyor ama yine de öğrendik. Dini konularda bilmediğimiz birçok şeyi hocamız sayesinde öğreniyoruz. " diye konuştu.

        Kursa katılan Nizamettin Çetinkaya da “Biz başlangıçta bayanlar için bu salonu hazırladık. Başlangıçta 5–6 kişi olarak başladık. Şimdi 15–20 kişi oluyoruz. Amacımız Kur’an-ı Kerim’i en iyi şekilde okuyabilmek. Biz Kur’an-ı Kerim’i mevlitlerde okuyoruz, cenaze başlarında okuyoruz. Onun haricinde Kur’an-ı Kerimler evde duruyorlar. Amacımız köyde büyük-küçük, yaşlı-genç herkes öğrensin.

        Kursun en küçüğü olan Reşat Çetinkaya ise “Ben Beşikdüzü Gürhan Yardım İlköğretim Okulu'nda okuyorum. Sabahları okula gidiyorum. Akşamları yatsı namazından sonra burada büyük amcalarla birlikte Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Namazın adaplarını öğreniyoruz. Çok güzel bir kurs. Severek geliyorum." dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.