Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçük Arif Arda’nın ölüm sebebi İzmir Adli Tıp’ta belirlenecek

Küçük Arif Arda’nın ölüm sebebi İzmir Adli Tıp’ta belirlenecek

Denizli'de dün bir anaokulunun oyun parkında oynarken yere düşerek hayatını kaybettiği öne sürülen çocuğun, düşme sonucu ölmediği açıklandı. Adalet Mahallesi'ndeki Saime Aslan Anaokulu'nun oyun parkında düşerek öldüğü belirtilen...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 15:12
Denizli'de dün bir anaokulunun oyun parkında oynarken yere düşerek hayatını kaybettiği öne sürülen çocuğun, düşme sonucu ölmediği açıklandı. Adalet Mahallesi'ndeki Saime Aslan Anaokulu'nun oyun parkında düşerek öldüğü belirtilen 5 yaşındaki Arif Arda Tezcan'ın cenaze namazı, Hallaçlar Mahallesi Camisi'nde öğle namazını müteakip kılındı. Namaza babası Kadir Tezcan, akrabaları, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Mevlüt Kocatürk ve Reşat Erdoğan ile diğer vatandaşlar katıldı. Küçük Arif Arda, Şemikler Mezarlığı'nda defnedildi.

Namazın ardından cenaze aracına yaslanarak ağlayan acılı babayı, Müdür yardımcıları Kocatürk ve Erdoğan teselli etmeye çalıştı. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kocatürk, olayda Milli Eğitim personelinin herhangi bir ihmali olmadığını belirterek, “Çocuk üzerinde yapılan otopside herhangi bir darp izi olmadığı, çocuk sınıf içerisindeyken olduğu yerde yığıldığı ve ders öğretmeninin hemen müdahale ederek hastaneye kaldırıldığı, yapılan inceleme sonucunda herhangi bir düşme kalkma, kavga dövüş herhangi bir şey olmadığı belirlendi. Vade tecelli etmiş. Allah rahmet eylesin. Allah sabır versin ailesine. Ölüm sebebi tıbbi olduğu için bir şey diyemeyiz.” şeklinde konuştu.

BAŞSAVCILIK: ÖLÜM SEBEBİNİN BELİRLENMESİ İÇİN DOKULAR İZMİR’E GÖNDERİLDİ

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan ise yaptığı yazılı açıklamada, Arif Arda Tezcan’ın otopsisinde, vücutta herhangi bir kırık ya da dıştan nüfuz eden kesici delici alet yarası mevcut olmadığının anlaşıldığını teyit etti. Alkan, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için doku numunelerinin İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'na gönderildiğini bildirdi.

Başsavcı Alkan, olayla ilgili olarak ulusal ve yerel bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde yer alan haberlerle ilgili, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama ihtiyacı hissedildiğini kaydetti. Ölüm olayının dün saat 17.30 sıralarında başsavcılığa bildirilmesinin ardından soruşturma için derhal olay yerine intikal edilerek gereğinin yapıldığı ifade edilen açıklamada şunları kaydedildi: “Nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından bilirkişi marifetiyle olay yerinde inceleme ve keşif işlemi yapılmış ve akabinde de Pamukkale Üniversitesi morgunda, ölen üzerinde sistematik otopsi gerçekleştirilmiştir. Yapılan ilk inceleme ve araştırmayla otopsi sonucunda tespit edilen bulgulara göre vücutta herhangi bir kırık ya da dıştan nüfuz eden kesici delici alet yarasının mevcut olmadığı anlaşılmıştır. Bu aşamada ölümün kesin sebebi belirlenememiş, bu nedenle ölenden alınan doku numuneleri, histopatolojik ve sistematik toksikolojik analiz yönünden incelenerek kesin ölüm sebebinin tespiti açısından İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'na gönderilmiş olup anılan kurumdan gelecek raporun sonucuna ve yapılmakta olan soruşturmada elde edilen delillere göre mukteza tayin edilecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.