Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçükler: Büyükşehir Belediye Yasası ilçelere çağ atlatacak

Küçükler: Büyükşehir Belediye Yasası ilçelere çağ atlatacak

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gelecek yıl yürürlüğe girecek olan yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile il sınırlarındaki ilçelerin hizmet alımında çağ atlayacağını söyledi.     Büyükşehir...

  • Ege Postası
  • 11.08.2013 - 14:58
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gelecek yıl yürürlüğe girecek olan yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile il sınırlarındaki ilçelerin hizmet alımında çağ atlayacağını söyledi.

    Büyükşehir Belediyesi Yasası gelecek mart ayında yürürlüğe girecek. Yasaya göre il sınırlarındaki bütün ilçeler Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanacak. Büyükşehir Belediyesi ilçelerde içmesuyu ve kanalizasyon şebekeleri ile ulaşım problemlerini çözüme kavuşturacak. İlçe belediyeleri de mahalle statüsüne kavuşacak olan köylerde kaldırım, çocuk oyun parkları ve asfalt çalışmaları gerçekleştirecek.

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, söz konusu yasanın yürürlüğe girmesiyle, belediye hizmetlerinin yönetim, planlama ve koordinasyon açısından ivme kazanacağını ifade etti. İlçe ve köylere daha hızlı ve güçlü güçlü hizmetlerin de bu yasadan sonra gideceğine işaret eden Küçükler, "Büyükşehir alanında sunulan hizmetlerin tek merkezden yürütülmesiyle ortaya çıkan ölçek ekonomileri sayesinde hizmetlerde etkinlik, koordinasyon ve kalite yükselecek, daha az kaynakla daha çok ve daha kaliteli hizmet sunulması mümkün hale gelebilecektir. İlçeler hizmet alımında çağ atlayacak. Köylerimiz hizmet alımında bugüne göre 50 yıl sonrasına gidecektir. Bu sayede çağdaş belediyecilik anlayışının gerekliliği olarak en yüksek verimlilikle, hızlı ve kaliteli hizmet bütünlüğünü ilçelere götürmüş olacağız. İlçe belediyeleri köylerin içini asfatlayacak, köyler kaldırımla tanışacak, çocuk oyun alanları yapılacak. Bir şehir merkezindeki mahalle de ne varsa en ücra köylerimizde de artık o hizmet olacak." dedi.

Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile İl Özel İdaresi'nin kapatılarak mal ve araç varlığının Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini ve bunun da daha zengin imkanlarla köy ve ilçelere hizmet olarak yansıyacağına dikkat çeken Küçükler, "İl özel idaresinin devredilecek imkanları ve uzman kadrosuyla köy ve ilçelere daha iyi hizmet götüreceğiz. Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile köy ve ilçelerimizdeki vatandaşlarımız hizmet alımında rahatlayacak. Kültürel mirasımıza uygun, iklimlerle dövüşmeyen bir mimari anlayışın şehirlerimize hakim olabilmesi için bir imar bütünlüğüne ihtiyaç duyulmaktaydı. Büyükşehir Yasası’yla bu bütünlük büyük ölçüde sağlanacak, ilçe belediyeleri üst ölçekli planlar için büyükşehir belediyesi ile problemi çözebilecekler." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.