Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçükpark kapatıldı

Küçükpark kapatıldı

İzmir'in gözde semtlerinden olan ve üniversite öğrencilerinin yoğun olarak vakit geçirdiği Küçükpark, Mart ayından itibaren araç trafiğine kapatılıyor. İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından önceki gün yapılan toplantıda Küçükpark'ın araç trafiğine kapatılması yönünde oy birliğiyle karar verildi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2013 - 11:36
İZMİR - Bornova'da kafeteryaları ve eğlence mekanlarıyla ünlü merkezlerinden biri olan Küçükpark'ta yeni bir düzenlemeye gidiliyor. İlçenin en yoğun ve işlek merkezi Küçükpark'ın araç trafiğine kapatılmasına karar verildi. Egeli Sabah’tan Ceyhan Torlak’ın haberine göre  İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) önceki gün (Çarşamba) gerçekleşen toplantısında Küçükpark'ın araç trafiğine kapatılması yönünde bir karar çıktı. Oy birliğiyle verilen karara göre önümüzdeki Mart ayından itibaren sabah 09.00 ile 24.00 saatleri arasında araç girişine kapatıldı. Küçükpark'a giriş çıkışların sağlandığı Zafer Caddesi, 160, 161, 162, 168, ve 169 sokağın bir bölümüne araç giremeyecek. Küçükpark ve çevresindeki giriş çıkışı sağlayan sokaklarda bulunan 60 araçlık otopark sadece gece saatlerinde kullanılabilecek. Trafiğe kapatılan saat 09.00 ile 24.00 saatleri arasında Küçükpark içerisinde kalan araçlara ceza yazılacak ve çekici yardımıyla çekilecek.
 
ASANSÖRLÜ BARİYER SİSTEMİ
Küçükpark'a giriş çıkışı sağlayan tüm sokaklara asansörlü bariyer sistemi konulacak. Kararın önümüzdeki Mart ayı içerisinde uygulamaya konulması bekleniyor. Yetkililer, "Bu bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanıyordu. Küçükpark'taki yoğunluk Ege Üniversitesi Kavşağı'nı, Süvari ve Zafer Caddesi'ni etkiliyordu. Çevre esnafı da araçlarını dik şekilde ya da ikinci sırayı oluşturacak şekilde park yapınca bu bölüme itfaiye, ambulans ve çöp arabası girmesi imkansız hale geliyordu. Bu nedenle Küçükpark trafiğe kapatıldı" dedi. Yetkililer, Küçükpark'a kapalı olan saatler içerisinde bırakılan araçların çekileceğini ve park cezası kesileceğini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.