Dolar 34,1052
%-0.01
Euro 38,1801
%0.03
Altın 2.916,210
%0.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kur'an kurslarında eğitim gören binlerce öğrenci dondurma ile serinledi

Kur'an kurslarında eğitim gören binlerce öğrenci dondurma ile serinledi

Erzincan'da yaz tatili ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Kur'an kurslarına akın eden binlerce çocuğa dondurma ikram edildi. Erzincan Gönüllü Gençliği üyeleri, Kur'an kurslarını ziyaret ederek, sıcaktan bunalan...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:25
Erzincan'da yaz tatili ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Kur'an kurslarına akın eden binlerce çocuğa dondurma ikram edildi. Erzincan Gönüllü Gençliği üyeleri, Kur'an kurslarını ziyaret ederek, sıcaktan bunalan yaklaşık 5 bin çocuğu dondurma ile serinletti.

    Yaz tatili ile birlikte açılan yaz Kur'an kurslarına Erzincan genelinde yaklaşık 6 bin öğrenci katılıyor. Erzincan Müftülüğü'nün ‘Camiler Çiçek Açacak’ sloganı ile başlatılan yaz Kur'an kurslarına katılan binlerce çocuğa Erzincan Gönüllü Gençliği üyeleri tarafından dondurma ikramında bulundu. Camiler ve Ku'ran kurslarını gezen gönüllü gençlik üyeleri, çocuklara tek tek dondurma ikramında bulundu. Kızılay Mahallesi'nde bulunan Kızılay Camisi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Müftü Vekili Harun Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ve Gönüllü Gençlik üyeleri katılarak, Kur’an kursu öğrencilerine dondurma dağıttı. Yer yer izdihamın yaşandığı dağıtımda, öğrenciler aldıkları dondurmayı yiyerek, kendilerini düşünün gençlik üyelerine teşekkür etti.

    CAMİLER ÇOCUKLARLA ÇİÇEK AÇTI
    
    Kur-an’ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan programda, Kur-an kurslarına ilginin her geçen yıl artığını vurgulayan Müftü Vekili Harun Özkan, “Bu sene yaz Kur'an kurslarımızın açılışını ‘Camiler Çiçek Açacak’ sloganı ile başlattık. Sadece camiler değil, camilerimizin bahçeleri de çiçek açtı. Çocuklarımız camilere Kur-an’ı Kerimi öğrenmek üzere, bununla birlikte camii adabını, Müslüman’da bulunması gereken ahlakı güzellikleri, öğrenmek üzere kurslarımıza geliyorlar. Karınca kararınca bir nebzede olsa etkinlikler yaparak katkıda bulunan Erzincan Gönüllü Gençlerimize de teşekkür ediyoruz.” dedi.

    6 BİN ÖĞRENCİ KURSLARA KATILIYOR

    Erzincan genelinde müftülük tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarına 6 bin öğrencinin katıldığını vurgulayan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, “Erzincan ilimizde bu sene itibariyle Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu Kur’an kurslarımıza 6 bin civarında öğrencimiz devam ediyor. Bütün camilerimizde bu yıl itibariyle yine bir yaz Kur’an kursu faaliyeti düzenledik. Bu faaliyetler sadece dini ilimlerin öğretilmesi değil, bunun yanında çocuklarımızın sosyal hayata entegrasyonu ile ilgili faaliyetler yürütülüyor. Sportif, kültürel faaliyetler yapılıyor ve çocuklarımızın teşviki ve ödüllendirilmesi amacıyla da bugün ki organizasyonlar türünde organizasyonlar yapılıyoruz. Çocuklarımızın kendi manevi yönlerini geliştirmeleri, dinlerini öğrenmeleri açısından bu tür kurslar önemli. Bu tür kurslara da katılımın artması için bu tür faaliyetler önemli. Bu tür faaliyetleri sivil toplum kuruluşlarımız gerek devlet kuruluşları müftülük ve diğer kamu kurum kuruluşları destekleyecekler ve Erzincan’daki 6 bin sayısını biraz daha arttıracağız” şeklinde konuştu.

    Gönüllü Gençlik Yöneticisi Faruk Kocatürk, “Erzincan Gönüllü Gençler ekibi olarak yaklaşık 2 yıl Erzincanımızda hizmet veriyoruz. 50 kişilik bir ekibimiz var. Her sene geleneksel olarak Kur’an Kurslarına dondurma dağıtmak istedik. Geçen sene 2 bin 500 tane dağıttık. Bu senede Allah nasip etti ve yaklaşık 5 bin tane dağıtıyoruz. Bugün açılışını yaptık Kızılay Camii Kur’an Kursu'nda, programda 500 çocuklarımıza dondurma dağıtarak onların gözlerindeki mutluluğu gördük.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.