Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yardım için geldikleri kaymakamlık makamında resmi nikahları kıyıldı

Yardım için geldikleri kaymakamlık makamında resmi nikahları kıyıldı

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, dini nikahlı bir çocuk babası olan askerin nikahını kaymakamlıkta kıydırdı. Kaymakamlık makamının önünde hazırlanan masada, Cemal Dirimoğlu (22) ve Münire Muştu (18) çiftinin nikahını nikah memuru...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:14
Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, dini nikahlı bir çocuk babası olan askerin nikahını kaymakamlıkta kıydırdı.

Kaymakamlık makamının önünde hazırlanan masada, Cemal Dirimoğlu (22) ve Münire Muştu (18) çiftinin nikahını nikah memuru Adem Cocalak kıydı. Çitin nikah şahitliğini ise Kaymakam Güldibi, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Yazı İşleri Müdürü Filiz Dalgıç yaparken, kaymakamlık personeli de çiftin mutluluğuna ortak oldu.

Eşi Münire’nin 18 yaşından küçük olması nedeniyle dini nikahla evlenen Cemal Dimioğlu, yoksul olduğu için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımlarıyla evini geçindirdiğini söyledi. İki ay önce Kastamonu’ya 1. Er Eğitim Alayı’nda vatani görevini yapmaya gittiğini belirten Dimioğlu, iki günlük izni sırasında eşi ve çocuğuyla birlikte Kaymakam Orhan Şefik Güldibi’ni ziyaret ederek yardım istedi.

Kaymakam Güldibi, “Devlet ve askerlik yardımından yararlanmanız için resmi nikahınız olması gerekiyor. Gelin resmi nikahınızı hemen yapalım.” dedi. Bunun üzerine nikah işlemleri için hazırlıkların tamamlanmasının ardından, kaymakamlıkta bir ilk gerçekleştirildi. Dirimoğlu çiftinin nikahı kıyıldı.

Kaymakam Güldibi, gecikmiş olan bir işlemin yerine getirilmesine vesile oldukları için sevinç duyduklarını söyledi. Genç çiftin mutluluklarına ortak olduklarını kaydeden Güldibi, “Evlatlarımızın gecikmiş bir eksikliklerini giderdik. Nikah cüzdanını ikisine veriyorum. Birbirlerine ve hayata sıkı sıkı sarılsınlar ve çocuklarıyla birlikte mutlu olsunlar. Oğlumuz askerdeyken, kızımız da devletimizin çeşitli yardımlarından yararlanabilecek.” Dedi.

Resmi nikahına kavuşan Münire Dirimoğlu ise Kaymakam Orhan Şefik Güldibi’nin kendilerine baba şefkati ile yaklaştığını belirterek, “Devletin şefkatli elleri ve desteğini bize sağlayan Kaymakamımıza teşekkür ederiz. Allah devletimize zeval vermesin.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.