Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Büyükşehir aday adayı Arıtman: Aziz Kocaoğlu’nun heykelini dikeceğim

CHP İzmir Büyükşehir aday adayı Arıtman: Aziz Kocaoğlu’nun heykelini dikeceğim

CHP İzmir eski milletvekili, CHP’den İzmir Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Canan Arıtman, rakibi olan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Arıtman, “Belediye...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:05
CHP İzmir eski milletvekili, CHP’den İzmir Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Canan Arıtman, rakibi olan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Arıtman, “Belediye başkanı olursam Aziz Kocaoğlu’nun heykelini dikeceğim.” dedi.

Başkan Kocaoğlu’nu ziyareti sırasında konuşan Canan Arıtman, adaylık belirleme sürecinde ön seçim yapılması isteğini dile getirdi. Arıtman, “Aziz Kocaoğlu görevini başarıyla yapıyor. Hem bir CHP’li olarak hem de İzmirli bir vatandaş olarak kendisine teşekkür etmek istiyorum. Bu kente çok hizmet etti. Heykeli dikilmesi gereken başkanlardan biridir. Ben belediye başkanı olursam heykelini dikeceğim. 10 yıldır gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Gördüğüm en başarılı belediye başkanı. Biz sayın başkanla asla rakip değiliz. Ülküdaşız. Aynı idealler için hedefe doğru mücadele eden insanlarız. Partimiz kimi aday gösterirse diğerimiz yanında olacak. Ben aday gösterilirsem başkanım da bana söyledi, bana destek verecek. Hem kampanya sürecinde hem de sonrasında. Yani ben aday olursam İzmir çok şanslı olacak. Çünkü iki başkan olacak. Ön seçim diyorum. İzmir Türkiye’nin en demokrat kenti. CHP de demokrasiyi getiren parti. Onun için İzmir’de ön seçim yapalım diyoruz.’’ diye konuştu.

Aday adaylığını açıkladığı süreçte yaptığı, “Aziz Kocaoğlu’ndan daha iyi başkanlık yaparım.” sözü hatırlatılan Arıtman, “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Ben kadın doğum uzmanıyım. Sorunlara acil tedavi bulmak bizim işimiz. Mesleki eğitimimiz bu yönde. Bunun İzmir’e katkı sağlayabileceğini, kentin gelişimini sağlayacağını düşünüyorum. Eksik gördüğüm bir şey var demek çok büyük haksızlık olur.” şeklinde konuştu.

KOCAOĞLU: BAŞARILAR DİLERİM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Canan Arıtman’a aday adaylığı sürecinde başarılar diledi. Kendisinin de ön seçimi desteklediğini aktaran Kocaoğlu, “Hangi arkadaşımız aday gösterilirse sonuna kadar çalışacağım. Önemli olan bayrak yarışıdır. Bayrağın CHP’ye teslim edilmesidir.” diye ifade etti.

ADAYLARIN HİÇBİRİ İÇİN TARAF DEĞİLİM

Kocaoğlu, bazı başkan aday adayları ile ilgili taraf olacağı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da kaydetti. Kendisinin o şekilde bir beyanatı bulunmadığını aktaran Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Kullanmadığım bir cümle, birkaç defa yayınlandı. Bu cümleyle benim alakam yok ve adayların birkaçına taraf olacağım diye bir sözüm yok. Böyle bir şey söylemem, söyleyemem, yetkim de yok zaten. Siyasette taraf olmayı sevmiyorum ama çok mecbur kalırsam taraf oluyorum kongrelerde, parti içi mücadelelerde. Bunların da çok sınırlı kalması için aşırı özen gösteriyorum. Eğer çok büyük bir yanlışı taraf olarak engelleyebileceksem taraf oluyorum ibaresinden, başkanların birkaçına gibi hiçbir belediye başkanımızı benim ne seçme ne atama yetkim yok. Bu yetki genel merkezimizdedir. Öyle bir beyanatım yok, zaten nerelerden taraf olduğumuzu 9 buçuk senedir de biliyorsunuz.”

Adaylığı konusunda henüz karar vermediğini ifade eden Kocaoğlu, “Süreci izleyeceğim. Ne zaman netleşirse o zaman karar vereceğim. Süreci izlememiz gerekiyor. Bunu benim aday olmam, Canan hanımın aday olması noktasında değil. Kanuni süreyi beklemek de bana göre fayda var, izleyeceğiz, ona göre hangi arkadaşımızın aday olması gerekiyorsa. Biz bu işi 10 sene yaptık. Bizim aday olmamız mı gerekecek ya da süreç nasıl gelişece? Rakiplerin elinin ne kadarını göreceğiz, ona göre yol çizilecek. Aklıselim, soğukkanlı, bana değil bize, bize değil İzmir’e nasıl faydalı olacaksak, doğru karar vermek için bu süreyi geçiriyoruz. Eğer aday olursam 3. olacak. Daha soğukkanlı değerlendirerek karar vermek istiyorum. Benim sadece olmama kararım var. Öbür karar genel merkezin ve genel başkanın. Oraya da doğru bilgi aktarmak gibi bir görevimiz var. Adaylık için genel merkezden ışık almıyorum. Daha doğrusu onu konuşmuyorum. Olumsuz bir şey de almıyorum olumlu bir şey de almıyorum ama zaten konuşmuyorum. Kapalı kapılar ardından işim yok benim. Adaysam açıklıyorum zaten. Süreyi söyleyemiyorum, süreci izleyeceğim.” diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.